Nallenaama


LUCKY MY ANGEL TOUCH  FIN 45280/07

eli kotoisammin AAMOS syntyi 6.8.2007 Lucky My kennelissä Marja-Leena ja Christer Falleniuksen luona Vihdin Tervalammella. Se tottelee myös kutsumanimiä Amppu tai Ampukka.

Isänä Aamoksella on Fin mva, jv-04, v-05 Lucky My Born Free eli ELVIS ja emänä Lucky My Greta Garbo eli ALMA.

Pentueessa uroksia oli 4: 1 ruskea ja 3 mustaa sekä narttuja 5: 1 ruskea ja 4 mustaa. Pentue oli Alman ensimmäinen ja Elviksen kahdeksas.


Luoksemme Vantaan Asolaan ihanaisen palleromme haimme sen ollessa noin 7 vkon ikäinen.

Riemulla ei ollut rajaa, kun vihdoin saimme seitsemännen perheenjäsenen. Perheeseemme entuudestaan kuuluivat minä Hanna, mieheni Jarno, lapsemme Joonas, Josiina ja Jesperi, sekä "vanha rouva" musta labradorinarttu MANTA eli Mallorn`s Mantilla.


Aamos on luonteeltaan kiltti ja ystävällinen, niin kuin lähes kaikki labradorit. Sillä on äärettömän pitkä pinna ja se jaksaa keskittyä harjoituksiin ja muihin touhuihin pitkänkin aikaa. Aamos on ihmisrakas ja haluaa olla todella ihmisen lähellä. Syliin se haluaa monesti tulla (painoa noin 40kg). Se on ehkä miellyttämisen haluisin koira, jonka tunnen. Suurin palkka sille on minun tai jonkun muun perheenjäsenemme kehu. Monet ovat Aamosta pehmeäksi luonnehtineet. Se osaa olla rauhallinen, mutta vauhtiakin tarvittaessa löytyy, eivätkä hepulit ole sille ollenkaan vieras asia. Tyttöjä se toki rakastaa… ja ainoa murinat, joita muille poikakoirille jaetaan liittyvät aina tyttöihin. Muutamaan kertaan se on joutunut puollustautumaan muita koiria vastaan ja viimeiseen asti se pyrkii tilanteita välttämään, mutta osaa sitten lopulta itseään puolustaa. Ruoan kanssa se nirsoilee joskus, jos nappuloiden päältä unohtaa piimän se katsoo minua kummastuneen,"että pitääkö tätä syödä?" Että ei ruoan suhteen aivan tyypillinen lapukka. HK:n sinisen palaisellakin pentuna leikittiin ja sitä pitkin eteisen mattoa kuonolla tuupittiin ennen kuin syötiin. Nyt se on kyllä suurta herkkua. Manta on Aamoksen mielestä maailman ihanin koira ja sille hellyydenosoituksia päivän mittaan jaellaan runsaasti. Noutajaominaisuuksia Aamokselta on löytynyt luonnostaan. Pienellä totuttelulla on riistaan sopeuduttu-me molemmat. Noutaminen ja jäljestäminen on selvästi Aamoksen lempipuuhaa.

Ihanan tervekin poika on ollut. Muutamia hotspoteja poskissa ja pariin kertaan vesihäntä, kun innokkaana ja hyvä turkkisena noutajana vettä sattuu rakastamaan. Terveystuloksetkin ovat hyvät: lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät terveet, Eic n/n, Pra norm., CNM n/n.

Aamoksen saapuminen perheeseemme mullisti monella tapaa elämäämme, jonka huomaat, jos jaksat näitä sivuja lueskella……Nyt on vaikea ajatella aikaa, jolloin Aamos ei vielä ollut perheemme jäsen.

SUURIN KIITOS JA KUNNIA TÄMÄN KOIRAN HIENOISTA OMINAISUUKSISTA JA  KAIKEN TÄMÄN MAHDOLLISTAMISESTA KUULUU OIKEUTETUSTI AAMOKSEN IHANILLE JA AUTTAVAISILLE KASVATTAJILLE

eli

KIITOS MARJA-LEENA JA CHRISSE TÄSTÄ IHANASTA "MAAILMAN MULLISTAJASTA"

OLETTE OLLEET JA OLETTE EDELLEEN MEILLE KORVAAMATTOMIA