Aamoksen koetuloksia

Kuvateksti


MEJÄ-KOE Hollola 23.7.2013, tuomari Tuovi Henttu

Koesuoritukse arvostelu:

1. Jäljestämishalukkuus 6(0-6)

2.Jäljestämisvarmuus 11(0-12)

3. Työskentelyn etenevyys 10(0-10)

4. Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen 9(0-14)

5. Käyttäytyminen kaadolla 2(0-3)

6. Yleisvaikutelma 4(0-5)

Laukauksen sieto; hyväksytty

Pisteet: 42

Tulos VOI 1

Koeselostus: Alkumakuu näytetään ja ohjatusti jäljelle. Aamos jäljestää maa-ja ilmavainua hyväksikäyttäen. Vauhti on alussa nopeaa, mutta taantuu lopussa. Suorat kulmat selvitetään pienellä lenkillä, katkokulma ensin veretyksen loppuun ja pienellä kaarroksella veretyksen alkuun. Kaikki makuut joko ylitetään tai kierretään, tämä on Aamoksen suurin virhe. Jäljen aikana Aamos tekee muutamia ristipistoja, mutta palaa aina työhön itsenäisesti. Viimeisen kulman luona metsuri kiinnostaa, mutta kehotuksesta jatkaa jäljestystä. Viimeinen sivu edetään ilmavainulla, kaadolle tullaan suoraan. Koira nuuhkaisee sorkkaa, mutta saisi olla kiinnostuneempi.

Ja tällä tuloksella Aamoksesta tuli SUOMEN JÄLJESTÄMISVALIO


MEJÄ-KOE Vihti 7.10.2012, tuomari Mari Tilles

Koesuoritukse arvostelu:

1. Jäljestämishalukkuus 0(0-6)

2.Jäljestämisvarmuus 0(0-12)

3. Työskentelyn etenevyys 0(0-10)

4. Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen 0(0-14)

5. Käyttäytyminen kaadolla 0(0-3)

6. Yleisvaikutelma 0(0-5)

Laukauksen sieto; hyväksytty

Pisteet: 0

Tulos VOI 0

Koeselostus:Erinomainen ohjattu lähtö. Aamos jäljestää maavainulla mukavaa kävelyvauhtia. 1.osuuden puolivälissä Aamos saa vainun hyvästä uintipaikasta ja ryhtyy uiskentelemaan. Uimisen aikana jäljestys unohtuu kokonaan. Otetaan uusi alku. 1.makaus tulee kierretyksi. Jälleen löytyy hyvä uintipaikka ja tiheiköstä myös opas, jota Aamos rupeaa vartioimaan. 1. kulma, jossa katko, jatketaan reippaasti yli, joten palautetaan veretyksen alkuun. 2.osuudella makaus ylitetään ja ojissa uidaan. 2. kulma tarkastuksin, 3. ja 4. osuus mennään makaukset ylittäen ja pakolliset uimiset ojissa, vaikka muuten edetään jälkeä mukavasti. Kaadolle tultaessa Aamos tuo sen ohjaajalle. Aamos osoitti osaavansa jäljestää, mutta tänään homma meni niin pahasti uimiseksi, että aika ylittyi eikä koiraa voida palkita.

MEJÄ-KOE Mäntsälä 12.8.2012, tuomari Tuula Svan

Koesuoritukse arvostelu:

1. Jäljestämishalukkuus 6(0-6)

2.Jäljestämisvarmuus 6(0-12)

3. Työskentelyn etenevyys 7(0-10)

4. Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen 11(0-14)

5. Käyttäytyminen kaadolla 3(0-3)

6. Yleisvaikutelma 4(0-5)

Laukauksen sieto; hyväksytty

Pisteet: 37

Tulos VOI 2

Koeselostus: Aamos ohjataan jäljelle ja se jäljestää maavainulla jälkitarksti koko jäljen matkan. Ensimmäinen ja kolmas kulma tarkasti, toinen kulma, jolla katko parilla pienellä tarkastuslenkillä veretyksen alkuun. Sorkkaa lähestyessään Aamos ohittaa sen metrin päästä, eikä mikään saa sitä huomioimaan, että veri puuttuisi, vaan jatkaa määrätietoisesti tietä kohti, josta hukka. Palataan puhtaalle jäljelle ja siitä sorkalle, jonka tutkii tarkasti. Makaukset aamos saisi tutki tarkemmin. Nyt kaikki nuuhkaistaan vaan nopeasti. Valitettava viime metrien työtapaturma himmentää tänään muuten hyvää jäljestystä.

MEJÄ-KOE Hollola 31.7.2012, tuomari Hannu Suonto

Koesuoritukse arvostelu:

1. Jäljestämishalukkuus 2(0-6)

2.Jäljestämisvarmuus 4(0-12)

3. Työskentelyn etenevyys 5(0-10)

4. Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen 8(0-14)

5. Käyttäytyminen kaadolla 1(0-3)

6. Yleisvaikutelma 1(0-5)

Laukauksen sieto; hyväksytty

Pisteet: 21

Tulos VOI 3

Koeselostus:

Innokas lähtö. Hienoa jäljestystä lähelle toista kulmaa. Sitten lähdettiin määrätietoisesti sivuun ja jälki täytyi osoittaa. Kulma ylitettiin n.20m ja kaarrettiin jäljen suuntaan. N.50m edettyään koira kaartoi poispäin jäljestä, vaikka tuulikin puhalsi jäljen suunnasta. Jälki osoitettiin. Katko teetti hetken töitä, mutta se hoidettiin. Kolmaskin kulma vaati hetken selvittelyä. Kaato ylitettiin ja käytiin tarkastamassa n.8m. Palattuaan koira otti sorkan suuhunsa, mutta pudotti heti, saisi olla kiinnostuneempi. Makuista ensimmäistä nuuhkaistiin pikaisesti, toinen ja neljäs yli, kolmas vierestä ohi.

MEJÄ-KOE Hollola 24.7.2012, tuomari Mari Tilles

Koesuoritukse arvostelu:

1. Jäljestämishalukkuus 4(0-6)

2.Jäljestämisvarmuus 7 (0-12)

3. Työskentelyn etenevyys 8(0-10)

4. Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen 8(0-14)

5. Käyttäytyminen kaadolla 3(0-3)

6. Yleisvaikutelma 3(0-5)

Laukauksen sieto; hyväksytty

Pisteet: 33

Tulos VOI 2

Koeselostus: Erinomainen ohjattu lähtö. Aamoksen johdolla lähdetään hyvin reipastempoiseen jäljestykseen. Seurataan jälkiuraa tarkasti, tehdään pari pientä ja yksi vähän suurempi tarkistuslenkki koko matkan aikana. 1:n ja 2:n kulma mennään tarkasti kääntyen, 3:s kulma, jossa katko Aamos jatkaa veretyksen lopusta kauasn yli ojalle juomaan ja vilvoittelemaan. Jäljestys unohtuu ja joudutaan palauttamaan veretyksen alkuun. Makauksista Aamos merkkaa hädintuskin 2 ja 2 mennään vauhdilla yli. Kaadolle päästyään Aamos tuo sorkan ohjaajalle. Erinomainen jälkipari, jossa ohjaaja luottaa koiraansa täysin.

MEJÄ-KOE Loppi 20.5.2012, tuomari Jarno Hynninen

Koesuoritukse arvostelu:

1. Jäljestämishalukkuus 0(0-6)

2.Jäljestämisvarmuus 0 (0-12)

3. Työskentelyn etenevyys 0(0-10)

4. Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen 0 (0-14)

5. Käyttäytyminen kaadolla 0 (0-3)

6. Yleisvaikutelma 0 (0-5)

Laukauksen sieto; hyväksytty

Tulos VOI 0

Koeselostus: Ohjattu alku ja alkumakuun nopea tutkiminen. jäljestäminen käynnistyy ripeästi, mutta loppuu pian. Kehotuksin jatketaan, kunnes kaksi määrätietoista poistumista jäljeltä. Kaksi kertaa hukka. Sitten seuraa tarkka jakso, ensimmäinen kulma tarkasti ja toista osuutta puoliväliin aivan jäljellä, kunnes motivaatio ehtyy. Kierrosten kautta paluujäljelle, ei etenemistä, kolmas hukka, tuomari keskeyttää. Makaukset eivät tänään kiinnostaneet. Jälkityön kohokohdaksi muodostui uiminen.

MEJÄ-KOE Mäntsälä Hirvihaara 6.5.2012, tuomari Mari Tilles

Koesuorituksen arvostelu:

Jäljestämishalukkuus: 0 pistettä (0-6)

Jäljestämisvarmuus: 0 pistettä (0-12)

Työskentelyn etenevyys: 0 pistettä (0-10)

Lähdön, kulmien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen: 0 pistettä (0-14)

Käyttäytyminen kaadolla: 0 pistettä (0-3)

Yleisvaikutelma: 0 pistettä (0-5)

Laukauksen sieto: hyväksytty

Tulos Voi 0

Koeselostus: Ohjattu hyvä lähtö. Aamos jäljestää sekä maa- että ilmavainua käyttäen, rauhallista kävelyvauhtia. Ensimmäine makaus mennään vierestä ohi. Ensimmäisellä kulmalla koira jatkaa matkaa hukkaan asti. Toinen makaus ohitetaan ja toisella kulmalla, jossa katko, laajat lenkit päätyvät paluujälkeen. Uusi aloitus veretyksen alusta, mutta vieressä olevassa aukossa on aamoksesta jotain paljon kiinnostavampaa, eikä verijälki enää innosta. Koe keskeytetään. Harjoitellen hienosti loppuun. Aamos näytti osaavansa jäljestää, mutta on tässä vaiheessa kautta vielä aika lailla kesäterässä.

MEJÄ-KOE Tammela 21.8.2011, tuomarina Jari Salokanto

Koesuorituksen arvostelu:

1. Jäljestämishalukkuus 5(0-6)

2.Jäljestämisvarmuus 11 (0-12)

3. Työskentelyn etenevyys 9 (0-10)

4. Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen 8 (0-14)

5. Käyttäytyminen kaadolla 3 (0-3)

6. Yleisvaikutelma 5 (0-5)

Laukauksen sieto; hyväksytty

pisteet 41 , palkinto VOI1

Koeselostus: Aamoksen lähdöstä huokui jäljestämisen halu, mutta silti alku otettiin maavainuisen tarkasti ja kirsu kynti alkulähdöstä alkaen jälkiuraa tiukasti veren hajua osoittaen. Vetävä tyyli vie porukkaa melkoita haipakkaa, mutta kuitenkin niin, että mukana vaivatta pysytään. Ensimmäinen osuus jäljestetään viivatarkasti, hätäilemättä, mutta vauhdikkaasti ja töitä koira tekee kuin unelmahommaansa. Katkolla koira on jonkin hetken mietteissään eikä ole aivan varma, mitä nyt pitäisi tehdä veren hajun kadottua mystillisesti taivaan tuuliin. Koira etenee hieman etumaastoon ja yrittää sieltä pyörien päästä veren hajusta uudelleen kiinni, mutta sen ilmavainun käyttötaito ei ole vielä kovin hyvä eikä se tahdo millään uskaltautua etenemään tarpeeksi kohti veriuraa vaan usko tahtoo lopahtaa kesken. Ohjaajan antama käsky antaa tukea koiran suoritukseen ja veriuralle selviydytään kuin selviytytäänkin. Toisen kerran koiran usko ja varmuus on koetuksella jäljellä ennen viimeistä makausta. Koirasta tuntuu varmaan, että eikö tämä sitten lopu koskaan, kun juomapaikkojakaan ei tunnu löytyvän. Se hakee jälleen tuke ohjaajalta ja annettu käsky saa sen palaamaan jälkityöhön. Makuut eivät jaksa tätä vauhtihirmua kiinnostaa, vaan ne jäljestetään sivusta tai suoraan päältä huomioimatta. Viimeinen makuu on ilahduttava poikkeus. Siinä koira pyörähtää nuuhkien nopean kierroksen ennen kuin jatkaa loppuun kaadolle. Sorkan osoittaa nuuskien. Lupaava jäljestäjä, jolla on kykyjä ja edellytyksiä vaikka mihin jälkikoiran ohdakkeisella uralla. Lievä maltti vain yhdistetään tähän ylikäymättömään intoon, jotta muutkin makuut löydetään.

MEJÄ-KOE Espoo Kalmari 14.8.2011, tuomarina Jukka Kuparinen

Koesuorituksen arvostelu:

1. Jäljestämishalukkuus 5(0-6)

2.Jäljestämisvarmuus 7 (0-12)

3. Työskentelyn etenevyys 8 (0-10)

4. Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen 9 (0-14)

5. Käyttäytyminen kaadolla 3 (0-3)

6. Yleisvaikutelma 3 (0-5)

Laukauksen sieto; hyväksytty

pisteet 35 , palkinto VOI2

Koeselostus:Rauhoitettu lähtö. Koira jäljestää mukavaa vauhtia maavainua käyttäen. Makuista kolme kiersi, yhden osoitti hyvin. Katkokulman oikaisi, normaalit kulmat vaivatta. Koira teki koko jäljellä useita pidempiä tarkistuksia, joista yksi johti hukkaan, kun polku kiinnosti enemmän. Kaato löytyi lopulta ja koira jäi sen viereen seisomaan.

MEJÄ-KOE Espoo Kalmari 12.6.2011, tuomarina Jukka Kuparinen

Koesuorituksen arvostelu:

1. Jäljestämishalukkuus 3 (0-6)

2.Jäljestämisvarmuus 5 (0-12)

3. Työskentelyn etenevyys 4 (0-10)

4. Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen 8 (0-14)

5. Käyttäytyminen kaadolla 3 (0-3)

6. Yleisvaikutelma 2 (0-5)

Laukauksen sieto; hyväksytty

pisteet , palkinto VOI3

Koeselostus:

Rauhoitettu ohjattu lähtö. Koira jäljestää sopivaa vauhtia maavainua käyttäen. Makuista kaksi ohitti ja kaksi nuuhkaistiin nopeasti. Kulmat hyvin. Katkokulmalla niin paljon pyörimistä, että tuomittiinn hukka. Tämän jälkeen työskentely muuttui puurtavaksi, eikä matka edennyt. Viimeisellä osuudella tämä johti toiseen hukkaan. Kaadolle lopulta päästiin ja se kiinnosti. Tänään kuuma keli vei voimat.

MEJÄ-KOE Vihtijärvi 15.5.2011, tuomarina Seppo Markelin

Koesuorituksen arvostelu:

1. Jäljestämishalukkuus 6 (0-6)

2.Jäljestämisvarmuus 10 (0-12)

3. Työskentelyn etenevyys 9 (0-10)

4. Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen 10 (0-14)

5. Käyttäytyminen kaadolla 2 (0-3)

6. Yleisvaikutelma 5 (0-5)

Laukauksen sieto; hyväksytty

pisteet 42, palkinto VOI1

Koeselostus:

Hyvä lähtö. Koira jäljestää sopivaa vauhtia. Suorat osuudet hyvää suoraviivaista jäljestystä, ainoastaan kolmannella osuudella melko laaja lenkki: koira haki ilmeisesti vettä. Katkokulma lenkillä nopeasti. Ensimmäinen kulma pienellä lenkillä nopeasti. Kolmas kulma jäljen mukaan. Makaukset osoittaa liian nopeasti. Kaadon osoittaa nuuhkien nopeasti.

MEJÄ-KOE Mäntsälä 8.5.2011, tuomarina Taina Ketola

Koesuorituksen arvostelu:

1. Jäljestämishalukkuus 4 (0-6)

2.Jäljestämisvarmuus 7 (0-12)

3. Työskentelyn etenevyys 6 (0-10)

4. Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen 9 (0-14)

5. Käyttäytyminen kaadolla 2 (0-3)

6. Yleisvaikutelma 4 (0-5)

Laukauksen sieto; hyväksytty

pisteet 32, palkinto VOI2

Koeselostus:

Ohjattu lähtö. Aamos jäljestää käyttäen sekä maa-että ilmavainua. 1.osuus edetään erinomaisesti, kulmalta edetään suoraan jäljeltä hukkaan asti. Muilla osuuksilla useita tarkistuksia jäljen kummallakin puolella. Makauksista ensimmäinen merkataan erinomaisesti, kaksi seuraavaa nuuhkaistaan ylittäessä ja viimeinen ohitetaan. Ensimmäisellä kulmalla hukka, katkokulman takana tarkistuslenkki, tuuli tuo veren hajun koiran kirsuun ja innolla uudelle osuudelle. Kolmas kulma tarkastuslenkillä, kaadolle suoraan. Saisi olla innostuneempi sorkasta. Jäljen viereltä lähteneet metsäkanalinnut eivät häirinneet jäljestykseen keskittynyttä Aamosta.

MEJÄ-KOE Espoo, Kalmari 14.11.2010, tuomarina Alf Lindblom

Koesuoritukse arvostelu:

1. Jäljestämishalukkuus 5 (0-6)

2.Jäljestämisvarmuus 8 (0-12)

3. Työskentelyn etenevyys 8 (0-10)

4. Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen 13 (0-14)

5. Käyttäytyminen kaadolla 3 (0-3)

6. Yleisvaikutelma 4 (0-5)

Laukauksen sieto; hyväksytty

Pisteet 41, palkinto AVO1

Koeselostus: Rauhallinen ohjattu lähtö. Aamos etenee pääsääntöisesti maavainua käyttäen ja aaltoillen jäljen päällä. Nopeus on sopiva. Suolammikko kohdat olivat mieleisiä ja niiden uintikelpoisuutta piti kokeilla. Jatkaa jäljestystä kuitenkin itsenäisesti uintirupeamien jälkeen. kulmat nuuhkitaan pysähtyen lyhyesti, ensimmäinen kulma vaatii pari tarkistuslenkkiä, toinen tarkasti. Viimeisellä osuudella peurapatsasta katseltiin tovin, mutta todettuaan sen elottomaksi jäljestys jatkui. Kaadon tutki iloisesti. Aamos kaipaisi ehkä ohjaajalta vähän kannustusta matkan aikana, nyt ajoittain pyörittiin paikoillaan hieman epävarmana tehtävästään. Tänään kuitenkin erinomainen suoritus.

LUONNETESTI

2.10.2010 Raisio, tuomareina Irene Puputti ja Sirkka Lampinen

Kas, kun tiedän koirani omaavan hienon luonteen ajattelin viedä sen aivan testattavaksi. Kuulaana syysaamuna lähdettiin Raisioon Haunisen koulutuskentälle testiin…

TULOS: 189 pistettä

1.Toimintakyky +2 (hyvä)

  • tutkitaan koiran kykyä hallita tilanteita huolimatta siitä, että se on joutunut pelon valtaan, sekä uhan alla, että ilman uhkaa

2. Terävyys +3 (kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)

  • terävyys on ominaisuus, joka saa koiran reagoimaan aggressiivisesti sen tuntiessa itsensä uhatuksi

3.Puolustushalu +3 (kohtuullinen, hillitty)

  • koiran synnynnäinen taipumus hyökkäyksen tai hyökkäysyrityksen edessä puolustaa itseään tai omaa reviiriään

4. Taisteluhalu +2 (kohtuullinen)

5. Hermorakenne +1 (hieman rauhaton)

  • hyvällä hermorakenteella tarkoitetaan kykyä hallita jäännitystilojaan ilman, että koiran sisäinen tasapaino järkkyy

6.Temperamentti +3 (vilkas)

  • vilkas koira on tarkkaavainen, se vastaanottaa nopeasti uusia ympäristön ärsykkeitä ja tottuu niihin ja niiden merkitykseen

7. Kovuus +1 (hieman pehmeä)

  • kovuudella tarkoitetaan koiran taipumusta muistaa tai olla muistamatta epämiellyttäviä asioita

8. Luokseenpäästävyys +3 (hyväntahtoinen, luokseenpäästävä, avoin)

  • luoksepäästävyydellä tarkoitetaan koiran suhtautumista vieraisiin henkilöihin

Laukauspelottomuus +++ (laukausvarma)

Tulos oli aikalailla odotettu, joskin toisten koirien jättämät hajut saattoivat kiinnostaa hieman häiritsevästi ja Aamos vähän arasteli kelkkamörköa ensimmäisen nuuhkauksen jälkeenkin, joka minua hieman ihmetytti. Hienosti se siellä osoitti palautumisensa hyökkäysten jälkeen ja sen jälkeisen ihmisystävällisyyden. Näytti toteen hyvän hermorakenteensa ja hienon tempperamenttinsa. Ja nyt on entistä turvallisempi sen kanssa liikkua, se osaa tosi paikan tullen puolustaa minua sekä itseään. Niin ja osoittihan se ihanan lempeän labbisluonteensa. Meille molemmille vallan hieno ja hauska yhteinen kokemus.

MEJÄ-KOE Tammela, Susikas 22.8.2010 Tuomarina Aila Pekkarinen

Harrastuksenamme on hetken aikaa ollut jäljestäminen. Enemmän ja vähemmän säännöllisesti yritämme sitä treenailla. Aamos on into piukalla, kun jäljestysvaljaista näkyy vilauskin saatikka, että mamma tulee marketista veripurkki kassissa. Kiitokset yhdessä treenaamisesta tässä kohtaa kuuluvat mahtavalle porukallemme eli kiitos Mirka, Anne ja Satu sekä kaikki karvaiset ystävämme. Jarnokin on joutunut opettelemaan suunnistuksen alkeita sekä jäljentekemistä muutenkin. Sinnikäs on ollut hänkin…Minulta, kun suunnistus ei ota onnistuakseen, vaikka vanha partiolainen olenkin. Eli Jarno tekemään jälkiä ja minä ohjaamaan Aamosta jäljelle.

Tälläiseltä pohjalta päätimme lähteä kokeilemaan taitojamme oikein kisoihin. Näyttää vain siltä, että pitää ilmoittautuessa olla tosi nopea ja onneakin hieman tarviraan. Vihdoin tärppäsi, vapautui varapaikka.


Koesuorituksen arvostelu:

Jäljestämishalukkuus: 6 pistettä (0-6)

Jäljestämisvarmuus: 11 pistettä (0-12)

Työskentelyn etenevyys: 9 pistettä (0-10)

Lähdön, kulmien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen: 12 pistettä (0-14)

Käyttäytyminen kaadolla: 3 pistettä (0-3)

Yleisvaikutelma: 5 pistettä (0-5)

Koeselostus: Ohjattu, hyvä rauhallinen lähtö. Maa-ja ilmavainuista jäljestystä. 1. osuutta jälkitarkasti.1.kulman makuu tutkitaan ja kulma pienellä tarkistuksella. 2. osuus jälkitarkkaa pienin tarkistuksin. 2. kulmalla makuu nuuhkaistaan, kulma pienellä pistolla. 3. osuus tarkasti. Kaato löytyy, kiinnostaa ja tuodaan se esittelyyn. Lupaava, mukavavauhtinen jälkipari!

Eli tuloksena AVO1

TAIPPARIT 8.5.2010 VEHMAA tuomarina Petri Tuominen

Syksyllä myöhästyttiin ilmoittautumisista. Harjoittelu ja riistaan tutustuminenkin jätettiin tosi myöhäiseen, mutta innokkaina suuntasimme kevään ensimmäisiin taippareihin Vehmaalle. Lumet olivat runsaslumisen talven jälkeen vastikään sulaneet ja ilma oli todella kalsea, vettäkin satoi aika ajoin. Mutta mitäpä keleistä, sehän on vaan varustautumiskysymys, ainakin meillä ihmisillä.

Jännittävä päivähän se oli ja todella opettavainen, olihan kerta ensimmäinen koko porukalle. Tuloksesta olimme valtavan iloisia ja Aamoksesta jälleen kerran äärettömän ylpeitä! Tuomarikin taisi saada minulta sangen kovan halauksen-jos toisenkin.

Koeselostus

1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Käyttäytyy hyvin ihmisiä ja muita koiria kohtaan.

2. Uimahalu: Menee rauhallisesti, mutta päättäväisesti. Ui mielellään.

3. Hakuinto: Lähtee aina innokkaasti alyeelle.

4. Noutohalu: Noutaa mielellään löytämänsä riistan

5. Nouto-ote: Lokeista pinnalliset, hyvät otteet variksista.

6. Palauttaminen: Lokit rantaveteen, varikset ohjaajalle käteen.

7. Reagointi laukaukseen: Rauhallinen ja tarkkaavainen

8. Itseluottamus ja aloitekyky: Etenee päättäväisesti jäljellä. Löytää kanin.

9. Yhteistyö: Hyvässä yhteistyössä

10. Yleisvaikutelma: Hyvän työmoraalin omaava koira, joka omalla sitkeydellään suorittaa tehtävän. Pientä kuuliaisuutta voisi olla enemmän.

Hyväksytty

Ja niin Aamoksesta leivottiin SUOMEN MUOTOVALIO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!