Hannan kirjoitelmia

Iivari Porvoo kr pu! ja VSP, VETSERT ja VETROP

Sunnuntai 11.9.2022 - Hanna

En voi tajuta, mitä kehässä tänään tapahtui.....

Iivari 9v., näytti parastaan ja oli lopulta paras uros ja sitten vsp. Enää ei Rop kehässä oikein jaksanut juoksennella....

Olisin ollut suunnattoman iloinen pelkästä Vetsertistä, mutta että "vanhoilla" päivillään vielä tämmöisen riemun meille järjesti. Ihan maailman paras Iivari <3

Maljoja nosteltiin iltapäivästä kasvattaja Pauliinan luona, jossa ihailtiin Iivarin suloistakin suloisempia pentusia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari

ensimmäinen My Guides, jolla NOU1

Lauantai 10.9.2022 - Hanna

Treenaaminen noutajien kanssa on kyllä musta ihan parasta touhuilua, olispa sille enemmän aikaa....

Taippareista on kertynyt kokemusta jo jonkin verran, mutta ainahan ne vaan jännittää ja kaikenlaista voi sattua. Treeneissä loistavasti toimiva koira voi yllättää touhuilemalla ihan muuta kuin pitää ja toinen taas toimii koetilanteessa varmaakin varmemmin.

Meillä kokeessa olivat sisarukset Luna ja Fanni, luonteeltaan hieman erilaiset typykät. Molemmat toimivat treeneissä hyvin ja omaavat hyvän työmoraalin. Luna on herkempi ja saattaa uusista asioista "mennä hieman puihin", Fanni taas rohkeampi melkeimpä "rämäpäinen"

Tänään pääsivät taippareissa näyttämään taitonsa ja vähällä oli etteivät molemmat läpoäisseet. Lunan kohtaloksi tuli hakuinnon hiipuminen ja uusien asioiden ihmetteleminen. Mieltä kovasti lämmittää Fannin pöytäkirjasta löytyvät lauseet; palautukset suoraan käteen, erittäin hyvä itseluottamus ja omaa erittäin hyvät noutajakoiran taipumukset. 

Siisi ensimmäinen taipparit läpäissyt My Guides koira <3

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nou, MyGuides, Fanni, Luna

Kesäkuulumisia

Lauantai 30.7.2022 - Hanna

Aika on taas mennyt huimaa vauhtia. Kesästä on nautittu, treenailtu ja otettu rennosti, tutustuttu uusiin lastenlapsiin ja vietetty ihanaa yhteistä aikaa perheen kesken.

Taipparitreenia tehty rennolla asenteella Lunan, Fannin ja Bertan sekä halukkaiden kasvattien kanssa. Näyttelymaailmaakin haisteltu, ilman mainittavaa menestystä. Syksyä kohti olisi tarkoitus vähän mejäilläkin vielä. Treeneissä Bertta on osoittanut varsin mukavia otteita jäljestämisestä.

Vielä, kun saisi aktivoitua kasvatin omistajia treeneihin ja näyttelyihin.....Kesäkuussa järjestimme kerran viikossa treenejä halukkaille, mutta osallistuminen oli harmittavan niukkaa. Mitäköhän porkkanaa pitäisi keksiä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kesä, nou, treeni

Topenon uusia maastoja katselemassa ja toisaalla mullistamassa taas maailmaa

Sunnuntai 24.4.2022 - Hanna

Jarno lähti Topenoon katselemaan kevään mejäkokeen uusia maastoja.

Minä lähdin hakemaan kotiin kolmen päivän ikäistä pojanpoikaamme pikku Papua. Papunen syntyi minun syntymäpäivänäni- eipä ihanampaa synttärilahjaa maailmassa voisikaan olla. Hän on hurmaava porkkanatukkainen suloistakin suloisempi pikkuinen (3280g, 49cm), meidän maailmamme keskipiste yhdessä serkkutyttönsä kanssa.....Tässä me isovanhemmat sitten pyörimme heidän ympärillään ihaillen ja niin suunnattomasti rakastaen. Mummin ihana pikkuinen kennelpoika <3

Kommentoi kirjoitusta.

Kehittämisseminaariin keskittyminen oli hieman haastavaa

Lauantai 26.2.2022 - Hanna

Tänään osallistuin kehittämisseminaariin (lappiskerhon toimihenkilöiden) teamsin välityksellä. Keskittyminen oli kyllä haastavaa, sillä toisaalla tyttäreni oli synnyttämässä meidän ensimmäistä lastenlastamme <3

Jännityksen ja avuttomuuden määrää ei voi edes sanoin kuvailla, kun elää mukana rakkaan tyttären elämän huippuhetkessä voimatta tehdä mitään auttaakseen häntä.

Seminaarin päätyttyä näki päivän valon maailmamme mullistaja suloisimmista suloisin pieni tyttärentytär ( 3290g, 49,5cm), maailmamme heitti volttia ja me olemme onnesta ja rakkaudesta sekaisin. Mummin ihana tuleva kenneltyttö <3

Kommentoi kirjoitusta.

Osa virallisista kuvista lausuttu kennelliitossa

Maanantai 14.2.2022 - Hanna

Jeps jeeeee!

Täytyy olla tyytyväinen; Lotta Axelssonin mukaan kaikilla kuvatuilla lonkat A tai B ja muilla kyynärät terveet paitsi meidän Bertalla se oikea on sitten 3..... Kennelliitto oli muutamista hieman eri mieltä, joten Pietron A/A muuttui B/C ja Bertan B/B muuttui C/C.

Siis iloitaan hyvistä tuloksista ;) vaikka hieman jäi nuo tippuneet tulokset hampaan koloon...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terveystulokset

Pelkoa ja toivoa

Sunnuntai 15.8.2021 - Hanna

On taas tunteiden vuoristorataa....

Bertta aloitti ontuilun kesä-heinäkuun vaihteessa. Kipulääkkeillä saatiin joksikin aikaa lähes puhtaaksi liike, mutta ilman lääkettä keventää taas oikeaa etujalkaa. Kuvissa ei syytä saada selville, ortopedi sai kyynäristä ja uloimmasta varpaasta kipureaktion esille. Ensi viikolla mennää ct tukimukseen ja toivotaan, että selitys löytyy.

Niin monet itkut olen asiasta itkenyt, ajatukset on ihan sumussa, tulevaisuus pelottaa. Toisaalta jaksan vähän vielä toivoa, mutta pelkään kovasti pahinta. Bertta on niin ihana luonteinen pentu ja nättikin vielä, on ihan kamalaa ajatella sen tulevaisuutta, jos edessä on "kotikoiran" osa.......

Onneksi pentueesta muilla ei vastaavia ongelmia ole ilmennyt. Pikku Elunen kärsii atopiasta ja jonkinmoisista allergiaoireista, toivon kovasti että helpotus niihin vaivoihin löytyy!

Miten elämässä käy usein niin, että surulliset asiat kasaantuu niin kuin nyt. Ajatukset pyörii ihan hurjasti monissa surullisissa teemoissa ja vaikea nähdä tulevaisuuteen. Ihana asia on se, että tulevaisuudessa on tapahtumassa maailmaan mullistava, kauan odotettu, ihana asia, josta tuonnempana lisää <3 <3 <3 Sen ajatuksen kanssa jaksaa eteenpäin, on jotain mitä kovasti odottaa ja haaveilee!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Bertta, terveys

Kesäkuulumisia

Maanantai 19.7.2021 - Hanna

Hellettä riittä ja Suomen kesä on kauneimmillaan. Meillä remontoidaan ja lomaillaan...

Koirajuttujakin on matkaan mahtunut; Elviira aloitti mejäilyt ja Fanni näyttelyt.

Iivari parantelee hotspotiansa eikä päässyt korkkaamaan veteraaniluokkaa erkkarissa. Bertta kasvattelee vielä itseään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Elviira, Fanni, mejä, näyttely

Pennuille valittu uudet kodit

Keskiviikko 17.3.2021 - Hanna

Wouuuuu mikä urakka.......

Huisinihania perheitä löytynyt pikkupennuille. Itselle vaan tuotti tuskaa valkkailla kotiin jäävä pentu ja sitten mietin ihan super syvällisesti koirien luonteita, ominaisuuksia, ulkonäköä......kullekkin sitä oikeaa kotia. Nyt on luottavainen mieli, että jokaiselle on juuri se oikea koti löytynyt ja viimeisellekin keltaiselle narttupennulle se löytyy!

Mulla on onneksi tuo luotto wingman, jonka mielipiteeseen luotan enemmän kuin mihinkään muuhun tässä maailmassa. Jarnolle ihan superkiitos taas jälleen kerran pohdinta ja päätösavusta.

Anna-Liisa ja Helena antoivat arvionsa pennuista, ottivat loistavat kuvat ja asiantuntemuksellaan antoivat sen viimeisen tuen, jotta kotiin jäävä "pikku" BERTTA  päätettiin.

Ilman Pauliinan apua ja tukea, pohdintaa, mielipiteiden vertailua ei olisi tätä sydäntenmurskaaja pentuetta ikinä tullutkaan......Korvaamaton Pauliina <3

Lämmin kiitos teille kaikille, jotka olitte avustamassa ja tukememassa tämän pentueen syntymisessä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: My Guides, pennut, Italia pentue

Pentuelämää; tunteita ja tuoksuja

Perjantai 12.3.2021 klo 13:16 - Hanna

Lähes kuusi viikkoa elelty pentujen kanssa. Ihania pikku otuksia, aina vaan valloittavamia ja valloittavampia pikku persoonallisuuksia...

Vauhtia alkaa kahdeksikolla jo olla melkoisesti. Leikkiminen on hurjan hauskaa ja yhdessä opetellaan koiramaailman sääntöjä. Yöt ovat heidänkin mielestä onneksi nukkumista varten.

Ollaan tutustuttu ulkoilmaan ja veteen sekä vereen, sorkkaan ja hieman jäljestettykin (lumessa tosin, kun takatalvi iski). Ihanan reippaita kaikki, toiset toki nappasivat jutun juuresta kiinni toisia paremmin :) Huomenna vuorossa lintuun tutustuminen.

Pentuaitaus on suurennettu ja tilaa on touhuta, kakata ja pissailla pitkin poikin. Joskus saattaa tuurilla osua paperillekin. Joten tuoksuista ei meidän huushollissa ole tällä hetkellä puutetta.

Kaikki vaikuttavat kovin sosiaalisilta ja käymään tulevat ihmiset saavat pentusten kaiken huomion. Ihania pentujen uusia ihmisiä on käynyt, hyviä koteja siis löytynyt. Yksi pennuista on vailla kotia, koska haluamme ensin valkata kotiin jäävän pennun ja sitten kaksi sijoitukseen menevää. Eipä ihan helppo homma olekkaan, vaikka meillä omat suosikkimme onkin, onneksimsuosikit ovat Jarnon kanssa samoja :)

Ensi viikko on jännittävä:maanantaina pentutarkkiin, jolloin Elviiran kasvattaja Pauliina näkee pennut ja tiistaina tulevat Inton omistaja Anna-Liisa sekä Helena Follies kennelistä pentuja katsomaan. Sitten on aika meidän tehdä päätöksiä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: My Guides, pennut, Italia pentue

Pennut 3 viikkoa

Lauantai 20.2.2021 - Hanna

Pennut tänään 3 viikkoisia. Kaikki on sujunut hyvin. Pennut kasvaa hurjaa ja tasaista vauhtia, kaikilla ollut jo viikon silmät auki, kävelykin sujuu kaikilta. Toisilla toki kävely on vankempaa kuin toisilla :D ihanaa seurattavaa tuo kävelyn opettelu. Erilaisia luonteenpiirteitä alkaa ilmetä, pennuista on selvästi muodostunut "kaveruksia" ja äänekkäimmät erottuvat joukosta takuu varmasti :D

Eilen saivat naperot maistaa ensimmäistä kiinteämpää moussee ruokaa. Eikä yhtään yllättänyt, että maistui niin valtavan hyvin ihan kaikille, siis labradorin luonnekin kaikilla!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: My Guides, pennut, Italia pentue

Italianviini pentuset syntyivät

Sunnuntai 31.1.2021 - Hanna

Pennut maailmassa, nyt on aika nauttia näistä ihanista pikkuisista <3

Synnytys eteni hyvin perjantai lauantai välisestä yöstä lauantai aamuun. Aamulla Elviira tiputteli vettä, joka todettiin hiemen vihertäväksi. Soitto Elviiran kasvattaja Pauliinalle, joka oli sitä mieltä, että ultraan vaan ja tarkistamaan, että pennuilla on kaikki hyvin. Pauliina otti yhteyden ihanaan eläinlääkäriimme Johannaan, joka tuli klinikalle tsekkaamaan pentujen ja Elviiran kunnon. Elviira oli siihen mennessä tehtyt vain muutaman ponnettoman työnnön.

Ultrassa näkyi tukkeena pentu ja Johannan suosituksesta mentiin sektioon. Leikkauksen ajaksi Pauliina ja Johanna lähettivät meidät aamukahville. On huippua voida täysin luottaa näihin rautaisiin ammattilaisiin ja jättää Elviira vauvoineen heidän osaaviin käsiinsä.

Vaan eihan me kauhean kauaa maltettu kahvilla olla, kun palattiin klinikalle. Siellä oli jo ihana vikinä käynnissä. Itkuhan siinä meiltä molemmilta tuli, kun tuoreiden pentujen ääniä yritettiin laskea. Kohtapa Pauliina meille kuivateltaviksi ja lämpiminä pidettäväksi pentuja kiikutti. Tyttövoittoinen porukka 7 narttua ja 1 uros oli kohta kasassa ja me täysin pyörryksissä ilosta, tyttöjen määrästä, valvotusta yöstä ja tulevaisuuden haaveista, joita taas oli. Josko tässä porukassa oli tyttö, jonka pentuja joskus hoitaisimme......

Johanna piipahti kertomassa, että toinen kohdunsarvista oli kiertynyt ja sen takana kolme pentua sekä se yksi jumissa, joten luonto oli taas järkevä eikä Elviira alkanut sen napakammin pentuja ulos työntämään. Saimme siis kaikki pennut elävinä luoksemme.

Ikuisesti ihan valtavan kiitollisena ihmisistä, jotka tekevät työtä sydämellään, auttavat tilanteessa kuin tilanteessa ja ovat huippu taitaviakin. Olemme onnekkaita, kun meillä on heidät!

Varmasti olisi ollut heilläkin muuta tekemistä lauantai aamuna, kun auttaa meitä. Pauliinallakin oma koiransa Softis matkassa mukana synnyttämässä. Softis ajoitti synnytyksen niin, että ensimmäinen pentu oli maailmassa meidän saadessa Elviira luoksemme heräilemään...Huimaa touhua!

Ja nyt nauttimaan pentuelämästä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: My Guides, pennut, Italia pentue

Jokunen hetki vielä synnytykseen, röntgenissä käytiin

Keskiviikko 27.1.2021

Eilen käytiin röntgaamassa tämä ryhävalaamme Elviira, joka alkaa olla aikamoisen kokoinen jo. Klinikalla laskeskelimme pentujen määräksi 7. Kotikoneella tarkemmin tarkasteltuna löysin vielä yhden, joten kahdeksaa pentua odotellaan :) Jos nyt vielä pari päivää Elviira odottelisi ja synnyttelisi vasta, kun minä jään vapaa- ja lomapäiville. On tämä taas varsin jännittävää puuhaa, mutta niin mukavaa ja ihanaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: My Guides, pennut, Italia pentue

Suuria tunteita, pettymyksiä ja toivoa

Sunnuntai 27.12.2020 klo 17:00

Fannille ja Lunalle tehtiin viralliset terveystutkimukset. Molemmilla priimaa silmien, sydämen ja kyynärien osalta. Lonkkakuvat Fannilla lähtivät Kennelliittoon A/B ja Lunalla C/C, tullen sieltä lähes viikon päästä takaisin C/C ja C/D......Ihan samalla hetkellä, kun Fanni viedään leikkauspöydälle..Ihan järjetön pettymys ja tuska Fannin selviämisestä.

Fannin juoksua odoteltiin kovasti alkavaksi (Elviiralla ja Lunalla parhaillaan). Iivari ollut pari päivää kiinnostunut Fannista. Perjantaina huomasin, että Fannilta tulee hieman rasvattoman maidon väristä vuotoa, ei haise juurikaan. Koira hakeutuu kainaloon ja on apea. Lämpöä 38,5`C. Aamulla huomattiin, että on pissaillut sisään ja eikun Mevetiin. Kohtutulehdus ja nopeasti leikkaukseen.....Asia, johon en ollut mitenkään varautunut...Onneksi Fanni kuitenkin selvisi hengissä taitavien ammattilaisten ansiosta.

Niin nopeasti murskautuvat monet unelmat, asioiden täysi ymmärtämine tulee viemään aikaa, niin moni asia muuttuu ja pitää ajatella uudestaan...Nyt opetetaan nöyryyttä koirien jalostustouhuissa isolla kädellä...On kuitenkin toivottava, että Elviira olisi tiine ja saisimme positiivista energiaa pienten hoitamisesta.

Kommentoi kirjoitusta.

Eevert matkaa sateenkaarisillalle

Tiistai 28.7.2020 - Hanna

Tuli päivä, jolloin on aika luopua taas yhdestä rakkaasta koiraystävästä. Lähetin tänään neljännen koirani sateenkaarisillalle. Suru on jälleen suuri, ikävä tuntuu kasvavan hetki hetkeltä. Luopuminen näyttää olevan aina yhtä hirveää ja surullista.

Sateenkaarisilta

Aivan taivaan tällä laidalla
on paikka nimeltä Sateenkaarisilta.
Lemmikit, jotka ovat täällä olleet
jollekkulle erityisen läheisiä,
menevät kuoltuaan Sateenkaarisillalle.
Siellä on kaikille rakkaille
ystävillemme niittyjä ja kukkuloita,
joilla ne voivat juosta ja leikkiä yhdessä.
Ruokaa, vettä ja auriongonpaistetta
on yllin kyllin, ja kaikilla
ystävillämme on lämmintä ja mukavaa.
Kaikki eläimet, jotka ovat olleet
sairaita js vanhoja, saavat takaisin terveytensä
ja elinvoimansa, loukkaantuneet,
ja vammaantuneet paranevat ja tulevat
taas kerran vahvoiksi,
juuri sellaisiksi, kuin mitä he olivat
meidän muistoissamme ja unelmissamme
menneistä päivistä ja ajoista.
Eläimet ovat onnellisia ja tyytyväisiä.
On vain yksi pieni asia:
Kukin niistä kaipaa jotakuta hyvin rakasta,
joka niiden täytyi jättää jälkeensä.
Ne kaikki juoksentelevat ja leikkivät yhdessä,
mutta tulee päivä,
jona yksi yhtäkkiä pysähtyy katsomaan kaukaisuuteen.
Sen kirkkaat silmät ovat
jännittyneen tarkkaavaiset;
sen innokas ruumis värisee.
Yhtäkkiä se alkaa juosta pois
ryhmän luota lentäen yhä
nopeammin vihreän ruohon yli.
Se on havainnut sinut,
ja kun sinä ja rakas ystäväsi
vihdoinkin tapaatte,
te pysyttelette yhdessä riemukkaina
jälleennäkemisestä ettekä koskaan enää eroa.
Iloiset suudelmat satavat kasvoillesi.
kätesi hyväilevät taas rakasta päätä
ja katsovat vielä kerran
lemmikkisi luottavaisiin silmiin,
jotka niin kauan
olivat poissa elämästäsi,
mutteivät koskaan poissa sydämestäsi.
Sitten te ylitätte Sateenkaarisillan yhdessä..
Ettekä koskaan enää tunne kaipuuta.

Hyvää matkaa rakas Eevert, kiitos kaikesta mitä meille annoit. Jälleen näkemisen toivosta saamme lohtua. Tiedämme, että nyt sinun on hyvä olla, olet sydämissämme ikuisesti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eevert, suru, sateenkaarisilta

Pitkän Korona-kevään jälkeen

Sunnuntai 5.7.2020 - Hanna

Aika on mennyt vauhdilla, työt ovat pitäneet kiireisenä, mutta Korona on pakottanut myös rauhoittumaan ja viihtymään kotioloissa. Ihanaa on ollut seurata Fannin ja Lunan kasvamista ja onneksemme olemme nähneet Pekan ja Tepon kevään aikana sekä Romeosta kuvia ja kuulumisia somen välityksellä.

Pentutreffit jäivät ihan totaalisesti Koronan jalkoihin Uudenmaan ollessa eristyksissä.....Vaan kyllä tästäkin selvitään ja tulevaisuudessa nähdään useamminkin, toivotaan kovasti näin.

Tänä viikonloppuna pyörähti mejäkausi käyntiin valmisjälkikokeen merkeissä. Minäkin pääsin sientä vetämään ja Jarno toimi vastaavana koetoimitsijana opastamisten ja jälkien teon lisäksi.

Tästä alkaa meidän yhetinen kesäloma, kolme viikkoa, johon varmasti mahtuu myös koiratouhuja :) 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mejä, MyGuides

Pennut muuttavat pikku hiljaa uusiin koteihinsa

Maanantai 30.12.2019 - Hanna

On kyllä ollut tohinaa...Joulu meni hujauksessa ohi....Uusi vuosi jo kohta käsillä...

Onneksi olemme löytäneet aikaa nauttia pennuista ja tästä ainutlaatuisesta ajasta! Pennut ovat olleet suuresti rakastettuja ja olemme pyrkineet pitämään niistä mahdollisimman hyvän huolen.

Touhua on kyllä riittänyt, mutta kokemuksena tämä kaikki on ollut niin suuren unelman toteutumista etten mistään hinnasta sitä vaihtaisi yhtään mihinkään <3

On ollut ihanaa saada jakaa tämä kokemus yhdessä Jarnon kanssa ja varsinkin se, että tyttäremme Josiina innostui ja rakastui yhteen pentuun niin, että saimme sijoittaa Lunan Jossun ja Eetun kotiin. Näin meille aukesi aivan uskomattoman hieno tilaisuus seurata myös Lunan varttumista näinkin läheltä.

Pennuille oikeiden kotien löytäminen olikin kaikin puolin haastavampaa kuin etukäteen osasin kuvitella.

Kaikenlaisia kyselyitä ja pentuihin tutustujia on ollut....Vaikka luulin olevani varsin hyvä ihmistuntija työni puolesta, niin haastavaa on ollut.

Puhelinkeskustelun perusteella on varsin vaikeaa saada kokonaiskuvaa ihmisestä ja heidän perheistään, saati sitten pelkkien viestittelyjen pohjalta. Ihmisten kohtaaminen on toki se mikä luo kaikista luotettavimman ja luontevimman kuvan pennun mahdollisesta tulevasta perheestä ja kodista. Aktiivisuuden määrä viestittelyissä yms. ei myöskään kerro todellisuudesta yhtään mitään.

Hurjan tärkeäksi on osoittautunut se, että meidän kasvattajien ja pennun tulevien omistajien välillä on välitön ja luottamuksellinen ilmapiiri. 

Suureksi ilokseni kaikille pennuille on löytynyt ihanat, välittävät, koiriin suurella sydämellä ja lämmöllä suhtautuvat omat ihmiset ja uudet hyvät kodit.

Olemme kaikista uusista kodeista suuresti kiitollisia ja odotamme innolla yhdessä koirien kehitystä ja kasvua.

Se, että elämässä käy aina kuitenkin niin kuin pitää, on saanut tämän "projektin" aikana edelleenkin vahvistusta.

Pennuista on haikea luopua, mutta sydämessäni tiedän niiden saavan hyvän elämän omien ihmistensä luona!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MyGuides, pennut

Pentuelämää

Lauantai 23.11.2019 - Hanna

On tämä vaan huumaavaa. Ihana seurata pikkuisten kasvamista ja kehittyistä. Joka päivä tapahtuu kehitystä ja persoonalliset piirteet alkavat tulla esiin. Kaikilla pennuilla kaikki hyvin :) 

Minäkin olen nukkunut jo useamman yön omassa sängyssäni, joskin se on lähellä pentulaatikkoa. Äänekästä sakkia nuo pennut varsinkin yöllä, kun Elviiraa vaan nukuttaisi ja pennut vaativat hoitoa.....

Joukon jatkoksi Elviira sai hoidettavakseen ihanan Pirpanaisen Assassin kennelistä. Hyvin hän asettuu joukkoon ja saa rakastavaa hoitoa Elviiralta <3 

https://www.assassinlabradors.com/pennut

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pentue

PENNUT SYNTYIVÄT

Tiistai 12.11.2019 - Hanna

Lopulta Elviira ponnisti maailmaan isokokoisen tyttöpennun, joka kaikeksi suruksi oli eloton eikä millään vironnut. Yhteyden otto Pauliina kasvattajamme ja hän ihanasti järjesti huippu eläinlääkäri Johannan ultraamaan Elviiran pentuja. Klinikka avattiin Elviiraa ja pentuja varten. Ultran jälkeen päädyttiin sektioon, jonka Johanna taidolla suoritti. Kaikki loput pennut selvisivät hengissä, vaikka niiden istukat olivat irronneet.

Kaikeksi onneksemme saimme kuivateltaviksemme 5 pentua; kolme urosta ja kaksi narttua. Sanoin kuvaamaton tunne, kun kuuli ensimmäisen rääkäisyn, huoli ja onni tulivat kyynelvirtana ulos. .

Nyt rauhoitumme kotona, ihailemme pentuja ja hoidamme Elviiran kuntoon.

Elviira aloitti heti narkoosista herättyään pienokaisten innokkaan hoitamisen, eikä poistu pentulaatikosta kuin pihalle pissalle ja sitten vauhdilla takaisin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pentue

Pennut tekevät tuloaan

Maanantai 11.11.2019 - Hanna

Eilen päivällä tipahti Elviiran lämpö alle 37`C. Illalla klo 22 jälkeen alkoi läähättely ja petaaminen. Ei tule uni silmään minulle eikä Elviiralle.

Nyt klo 13 lämmöt ovat palanneet ja me odotellaan ponnistusvaiheen alkamista. Tiineysvuorokausia on ekasta astutuksesta kasassa 63.

Odottavan aika on pitkä. Onneksi Jarno jäi töistä pois meidän seuraksi ja kasvattaja Pauliina on puhelimen päässä antamassa tarvittaessa ohjeita tai jopa saapumassa paikalle <3 luottavaisin mielin ja kiitollisena kaikesta tuesta ja avusta, jota olemme saaneet. Rauhallisesti odotellaan pentuja saapuvaksi maailmaan-

Voi, kun syntyisivät tänään, meidän Josiinan 25-vuotispäivänä, pidetään peukkuja!!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pentue

Vanhemmat kirjoitukset »