Hannan kirjoitelmia

Pentuaika loppuu

Tiistai 23.5.2023 - Hanna

On kyllä haikeutta ilmassa, kun viimeinen pentu lähti tänään uuteen kotiinsa. On ollut ihana, työntäyteinen pari kuukautta, mutta haikeana kuuntelen talon hiljaisuutta.....

Kaikkea hyvää ihanille Moon-pentueen pennuille ja heidän omille ihmisilleen! Nähdään taas kohta; Tassu, Hilla, Honey, Nalle, Aapo, Nomi, Lila, Charlie ja Molly.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: My Guides, pentu

Pentulaatikon vierellä

Keskiviikko 29.3.2023 - Hanna

Onpa taas ihana viettää aikaa pentulaatikon reunalla. Näitä ihanuuksia voisi katsella vaikka kuinka ja kauan.....

Ihanan terhakoita ja hyvin kasvavia pieniä labradorinalkuja :) Mitähän maailmalla on tarjota näille sankareille?!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pentuja

Pennuille valittu uudet kodit

Keskiviikko 17.3.2021 - Hanna

Wouuuuu mikä urakka.......

Huisinihania perheitä löytynyt pikkupennuille. Itselle vaan tuotti tuskaa valkkailla kotiin jäävä pentu ja sitten mietin ihan super syvällisesti koirien luonteita, ominaisuuksia, ulkonäköä......kullekkin sitä oikeaa kotia. Nyt on luottavainen mieli, että jokaiselle on juuri se oikea koti löytynyt ja viimeisellekin keltaiselle narttupennulle se löytyy!

Mulla on onneksi tuo luotto wingman, jonka mielipiteeseen luotan enemmän kuin mihinkään muuhun tässä maailmassa. Jarnolle ihan superkiitos taas jälleen kerran pohdinta ja päätösavusta.

Anna-Liisa ja Helena antoivat arvionsa pennuista, ottivat loistavat kuvat ja asiantuntemuksellaan antoivat sen viimeisen tuen, jotta kotiin jäävä "pikku" BERTTA  päätettiin.

Ilman Pauliinan apua ja tukea, pohdintaa, mielipiteiden vertailua ei olisi tätä sydäntenmurskaaja pentuetta ikinä tullutkaan......Korvaamaton Pauliina <3

Lämmin kiitos teille kaikille, jotka olitte avustamassa ja tukememassa tämän pentueen syntymisessä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: My Guides, pennut, Italia pentue

Pentuelämää; tunteita ja tuoksuja

Perjantai 12.3.2021 klo 13.16 - Hanna

Lähes kuusi viikkoa elelty pentujen kanssa. Ihania pikku otuksia, aina vaan valloittavamia ja valloittavampia pikku persoonallisuuksia...

Vauhtia alkaa kahdeksikolla jo olla melkoisesti. Leikkiminen on hurjan hauskaa ja yhdessä opetellaan koiramaailman sääntöjä. Yöt ovat heidänkin mielestä onneksi nukkumista varten.

Ollaan tutustuttu ulkoilmaan ja veteen sekä vereen, sorkkaan ja hieman jäljestettykin (lumessa tosin, kun takatalvi iski). Ihanan reippaita kaikki, toiset toki nappasivat jutun juuresta kiinni toisia paremmin :) Huomenna vuorossa lintuun tutustuminen.

Pentuaitaus on suurennettu ja tilaa on touhuta, kakata ja pissailla pitkin poikin. Joskus saattaa tuurilla osua paperillekin. Joten tuoksuista ei meidän huushollissa ole tällä hetkellä puutetta.

Kaikki vaikuttavat kovin sosiaalisilta ja käymään tulevat ihmiset saavat pentusten kaiken huomion. Ihania pentujen uusia ihmisiä on käynyt, hyviä koteja siis löytynyt. Yksi pennuista on vailla kotia, koska haluamme ensin valkata kotiin jäävän pennun ja sitten kaksi sijoitukseen menevää. Eipä ihan helppo homma olekkaan, vaikka meillä omat suosikkimme onkin, onneksimsuosikit ovat Jarnon kanssa samoja :)

Ensi viikko on jännittävä:maanantaina pentutarkkiin, jolloin Elviiran kasvattaja Pauliina näkee pennut ja tiistaina tulevat Inton omistaja Anna-Liisa sekä Helena Follies kennelistä pentuja katsomaan. Sitten on aika meidän tehdä päätöksiä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: My Guides, pennut, Italia pentue

Pennut 3 viikkoa

Lauantai 20.2.2021 - Hanna

Pennut tänään 3 viikkoisia. Kaikki on sujunut hyvin. Pennut kasvaa hurjaa ja tasaista vauhtia, kaikilla ollut jo viikon silmät auki, kävelykin sujuu kaikilta. Toisilla toki kävely on vankempaa kuin toisilla :D ihanaa seurattavaa tuo kävelyn opettelu. Erilaisia luonteenpiirteitä alkaa ilmetä, pennuista on selvästi muodostunut "kaveruksia" ja äänekkäimmät erottuvat joukosta takuu varmasti :D

Eilen saivat naperot maistaa ensimmäistä kiinteämpää moussee ruokaa. Eikä yhtään yllättänyt, että maistui niin valtavan hyvin ihan kaikille, siis labradorin luonnekin kaikilla!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: My Guides, pennut, Italia pentue

Italianviini pentuset syntyivät

Sunnuntai 31.1.2021 - Hanna

Pennut maailmassa, nyt on aika nauttia näistä ihanista pikkuisista <3

Synnytys eteni hyvin perjantai lauantai välisestä yöstä lauantai aamuun. Aamulla Elviira tiputteli vettä, joka todettiin hiemen vihertäväksi. Soitto Elviiran kasvattaja Pauliinalle, joka oli sitä mieltä, että ultraan vaan ja tarkistamaan, että pennuilla on kaikki hyvin. Pauliina otti yhteyden ihanaan eläinlääkäriimme Johannaan, joka tuli klinikalle tsekkaamaan pentujen ja Elviiran kunnon. Elviira oli siihen mennessä tehtyt vain muutaman ponnettoman työnnön.

Ultrassa näkyi tukkeena pentu ja Johannan suosituksesta mentiin sektioon. Leikkauksen ajaksi Pauliina ja Johanna lähettivät meidät aamukahville. On huippua voida täysin luottaa näihin rautaisiin ammattilaisiin ja jättää Elviira vauvoineen heidän osaaviin käsiinsä.

Vaan eihan me kauhean kauaa maltettu kahvilla olla, kun palattiin klinikalle. Siellä oli jo ihana vikinä käynnissä. Itkuhan siinä meiltä molemmilta tuli, kun tuoreiden pentujen ääniä yritettiin laskea. Kohtapa Pauliina meille kuivateltaviksi ja lämpiminä pidettäväksi pentuja kiikutti. Tyttövoittoinen porukka 7 narttua ja 1 uros oli kohta kasassa ja me täysin pyörryksissä ilosta, tyttöjen määrästä, valvotusta yöstä ja tulevaisuuden haaveista, joita taas oli. Josko tässä porukassa oli tyttö, jonka pentuja joskus hoitaisimme......

Johanna piipahti kertomassa, että toinen kohdunsarvista oli kiertynyt ja sen takana kolme pentua sekä se yksi jumissa, joten luonto oli taas järkevä eikä Elviira alkanut sen napakammin pentuja ulos työntämään. Saimme siis kaikki pennut elävinä luoksemme.

Ikuisesti ihan valtavan kiitollisena ihmisistä, jotka tekevät työtä sydämellään, auttavat tilanteessa kuin tilanteessa ja ovat huippu taitaviakin. Olemme onnekkaita, kun meillä on heidät!

Varmasti olisi ollut heilläkin muuta tekemistä lauantai aamuna, kun auttaa meitä. Pauliinallakin oma koiransa Softis matkassa mukana synnyttämässä. Softis ajoitti synnytyksen niin, että ensimmäinen pentu oli maailmassa meidän saadessa Elviira luoksemme heräilemään...Huimaa touhua!

Ja nyt nauttimaan pentuelämästä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: My Guides, pennut, Italia pentue

Jokunen hetki vielä synnytykseen, röntgenissä käytiin

Keskiviikko 27.1.2021

Eilen käytiin röntgaamassa tämä ryhävalaamme Elviira, joka alkaa olla aikamoisen kokoinen jo. Klinikalla laskeskelimme pentujen määräksi 7. Kotikoneella tarkemmin tarkasteltuna löysin vielä yhden, joten kahdeksaa pentua odotellaan :) Jos nyt vielä pari päivää Elviira odottelisi ja synnyttelisi vasta, kun minä jään vapaa- ja lomapäiville. On tämä taas varsin jännittävää puuhaa, mutta niin mukavaa ja ihanaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: My Guides, pennut, Italia pentue

Pentuelämää

Lauantai 23.11.2019 - Hanna

On tämä vaan huumaavaa. Ihana seurata pikkuisten kasvamista ja kehittyistä. Joka päivä tapahtuu kehitystä ja persoonalliset piirteet alkavat tulla esiin. Kaikilla pennuilla kaikki hyvin :) 

Minäkin olen nukkunut jo useamman yön omassa sängyssäni, joskin se on lähellä pentulaatikkoa. Äänekästä sakkia nuo pennut varsinkin yöllä, kun Elviiraa vaan nukuttaisi ja pennut vaativat hoitoa.....

Joukon jatkoksi Elviira sai hoidettavakseen ihanan Pirpanaisen Assassin kennelistä. Hyvin hän asettuu joukkoon ja saa rakastavaa hoitoa Elviiralta <3 

https://www.assassinlabradors.com/pennut

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pentue

PENNUT SYNTYIVÄT

Tiistai 12.11.2019 - Hanna

Lopulta Elviira ponnisti maailmaan isokokoisen tyttöpennun, joka kaikeksi suruksi oli eloton eikä millään vironnut. Yhteyden otto Pauliina kasvattajamme ja hän ihanasti järjesti huippu eläinlääkäri Johannan ultraamaan Elviiran pentuja. Klinikka avattiin Elviiraa ja pentuja varten. Ultran jälkeen päädyttiin sektioon, jonka Johanna taidolla suoritti. Kaikki loput pennut selvisivät hengissä, vaikka niiden istukat olivat irronneet.

Kaikeksi onneksemme saimme kuivateltaviksemme 5 pentua; kolme urosta ja kaksi narttua. Sanoin kuvaamaton tunne, kun kuuli ensimmäisen rääkäisyn, huoli ja onni tulivat kyynelvirtana ulos. .

Nyt rauhoitumme kotona, ihailemme pentuja ja hoidamme Elviiran kuntoon.

Elviira aloitti heti narkoosista herättyään pienokaisten innokkaan hoitamisen, eikä poistu pentulaatikosta kuin pihalle pissalle ja sitten vauhdilla takaisin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pentue

Pennut tekevät tuloaan

Maanantai 11.11.2019 - Hanna

Eilen päivällä tipahti Elviiran lämpö alle 37`C. Illalla klo 22 jälkeen alkoi läähättely ja petaaminen. Ei tule uni silmään minulle eikä Elviiralle.

Nyt klo 13 lämmöt ovat palanneet ja me odotellaan ponnistusvaiheen alkamista. Tiineysvuorokausia on ekasta astutuksesta kasassa 63.

Odottavan aika on pitkä. Onneksi Jarno jäi töistä pois meidän seuraksi ja kasvattaja Pauliina on puhelimen päässä antamassa tarvittaessa ohjeita tai jopa saapumassa paikalle <3 luottavaisin mielin ja kiitollisena kaikesta tuesta ja avusta, jota olemme saaneet. Rauhallisesti odotellaan pentuja saapuvaksi maailmaan-

Voi, kun syntyisivät tänään, meidän Josiinan 25-vuotispäivänä, pidetään peukkuja!!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pentue

Pentujen liikkeet tuntuu jo

Perjantai 25.10.2019 - Hanna

Pentujen liikkeet tuntuu selvästi, mutta varsin hempeinä.

Elviira on loisto kunnossa, kasvaa kohisemalla, mutta jaksaa täysin normaalisti. Ihan hurjan hellyyden kipeä se on ja tahtoo olla meitä lähellä. Ihana Elviira <3 tuleva äiti <3

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pentue

Pentusista iloitsemista

Maanantai 27.3.2017 - Hanna

On se erikoista, miten iloinen sitä voi olla tästä pentueesta.24032017ilta_P1010004.JPG

On ollut pelkoa ja surua edellisten pentujen kohdalla, mutta elämä menee eteenpäin ja on uskottava tulevaisuuteen...... 

Nyt aion nauttia täysyn siemauksin! Olen niin kiitollinen Piia kasvattajalle, joka on ottanut meidät mukaan pentueen suunnittelu- ja odotusaikaan. Saadaan kuulemma autella pentujen hoitamisessakin, ihanaa :) Uroksen omistajalle tämä on harvinaista herkkua, kun pääsee näin läheltä seuraamaan koko tapahtumaa.

Tulevaisuus näyttää mitä näistäkin pienistä kehittyy ja kasvaa. Innokkaana odotan jo yhteisiä tapaamisia, treenejä ja toivottavasti kisailemisiakin. Ja erityisesti toivon näille ihania, välittäviä koteja! Tiedän niitä jo hienosti löytyneenkin...:)

26032017aamu_P1010009.JPG

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, pentue

Vauvauutisia

Sunnuntai 5.3.2017 klo 15.40 - Hanna

Tulihan niitä ihania vauvauutisia kevääksi :) Iivarista on tulossa uudestaan iskä!

Innokkaina odotellaan pentujen syntymää.

Kasvattaja Piia on pitänyt meitä ihanasti mukana jo odotusvaiheessa ultrakuvia ja -videoita myöden. Tuntuu niin etuoikeutetulta saada olla tässä mukana.

Alla kuvassa rakkausläpy Iivarilta Mallulle:

Iivarn_rakkauslapy.jpg

kuva Ville Kankare

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, pentue

Pentupäivä

Sunnuntai 13.9.2015 - Hanna

Toista kertaa pitämässä mejärastia lanniskerhon pentupäivillä uudellamaalla. Paikkana sama, vanha Kaiun maja.

Ihana aurinkoinen päivä, ihania pentuja ja innostuneita ihmisiä. Haastavaa vaan kertoa ja näyttää mejän perusjutut 45 minuutissa..........ei meinaa tälläiseltä suupaltilta luonnistua =D

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pentu, mejä

Pentupäivillä

Sunnuntai 7.9.2014 - Hanna

Labradorinnoutajapäivillä pitämässä mejärastia :)

Olipa ihana päivä, aurinkoinen ja lämmin, mukavia ihmisiä ja ihanaakin ihanampia pentusia!

On aina niin sydäntä lämmittävää huomata miten jotkut ihmiset innostuvat ko harrastuksesta ja kiinnostus on aitoa, silloin ei aika meiltäkään hukkaan ole mennyt. Innostuksensiemen toivottavasti edes yhden ihmisen ja koiran elämässä itää janähdään loisto harrastuksen parissa jonain päivänä.

Itse hämmästyin (taas kerran) miten hankalaa on puhua asiasta, joka on itselle "itsestään selvää" ja toinen ei siitä tiedä yhtään mitään. Toisaalta sitä innostuu kovastikin paasaamaan mejän jostain osasta antaumuksella ja itsestä tuntuu ajatuksen ja puheen pomppivan asiasta toiseen ;) Vaan kai siitä joku edes jotain ymmärsi - palaute ainakin oli oikein positiivista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: labbis, pentu