Hannan kirjoitelmia

Viikonloppureissu Jyväskylään

Sunnuntai 13.11.2022 - Hanna

Kiva reissu Jyväskylään. Matkassa mukana Jarno, minä, Iivari, Bertta ja Luna. 

Heti lauantaina saatiin juhlia uutta valioa, Iivari antoi juhlan aiheen FiVMva tittelillä. Veteraanitittelin arvostan ihan tosi korkeelle. iloitsen ja olen onnellinen Iivarin menestyksestä, terveydestä ja selvästi onnellisista "eläkevuosista". Vaikka papparainen on varsin tuore isukkikin tällä hetkellä <3

Tytöt esiintyivät mukavasti ja saivat kaivattua reissukokemusta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: veteraanimuotovalio, Iivari, Luna, Bertta, näyttely

Iivari Porvoo kr pu1 ja VSP, VETSERT ja VETROP

Sunnuntai 11.9.2022 - Hanna

En voi tajuta, mitä kehässä tänään tapahtui.....

Iivari 9v., näytti parastaan ja oli lopulta paras uros ja sitten vsp. Enää ei Iippi Rop kehässä oikein jaksanut juoksennella....

Olisin ollut suunnattoman iloinen pelkästä Vetsertistä, mutta että "vanhoilla" päivillään vielä tämmöisen riemun meille järjesti. Ihan maailman paras Iivari <3

Maljoja nosteltiin iltapäivästä kasvattaja Pauliinan luona, jossa ihailtiin Iivarin suloistakin suloisempia pentusia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari

Toinen VOI 1 tulos lämmittää mieltä

Sunnuntai 18.8.2019 - Hanna

Iivari on himppasen huonotuurinen kaveri, niin taippareiden kuin mejänkin suhteen.

Kova on ollut yritys metskata sitä Voi1 tulosta-niin lähellä mutta kuitenkin niin kaukana- sopii Iippiin loistavasti.

Tänään se kuitenkin tuo auringonsäde tähän risukasaan osui ja sieltä se tuli, ykköstulos. Enää sitten se viimeinen ykkönen ja saadaan Iivarin nimen eteen liittää jälkivaliontitteli. Sitä odotellessa......

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mejä, Iivari

Iivarille syntyi 7. pentue

Torstai 8.8.2019 - Hanna

Juhuu, Iivarin 7. pentue on syntynyt Siniharjun kennelissä. Tuhannesti onnea Sini &  co, maltan tuskin odottee pikkuisten näkemistä. 

Ja miten ihanan päivän ne valitsivat syntymiseensä. Olenhan itsekin synnyttänyt samana päivänä-vaan 18 vuotta sitten. Päivässä on tiettyä taikaa myös päivämäärän suhteen.Toivotaan, että kaikki tähdet ovat olleet kohdillaan ja pentujen elämässä tulee kaikki olemaan hyvin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, pennut

Hauvavauvoja toiveissa

Perjantai 5.10.2018 - Hanna

Meillä on astuteltu viime aikoina pari narttua Iivarin toimesta <3 Nyt odotellaan josko pentusia tähän maailmaan saapuisi.

Iivarin jälkeläiset ovat olleet kovasti mieleeni. Poika taitaa jättää mukavan ulkonäkönsä lisäksi kivaa luonnetta :) Samanmoisia toivotaan lisää, peukut pystyyn!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, pennut

Iivarin pentujen näyttelymenestyksestä onnellisena

Sunnuntai 1.10.2017 - Hanna

Huh huijaa miten hienosti menikään Snj:n päänäyttelyssä!!

Kaunis Misty yllätti meidät kaikki kaunistellen itsensä Rop pennuksi ja lopulta vielä RYP3.

Voi Essi ja Misty miten ylpeitä olemmekaan teistä. Olen lähes sanaton ja tuntuu etteivät jalatkaan osu maahan, ilon kyyneleitä on vuodateltu useaan otteeseen.

Maxkin osallistu näyttelyyn, esiintyen mallikkaasti ja saaden hienon arvostelun. Olen niin iloinen ihanasta Maxista ja aktiivisesta, innostuneesta omistajaperheestä :) Matka jatkuu...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttely, Iivari, pennut

Club Show esiintymisiä

Lauantai 26.8.2017 - Hanna

Mukava näyttelypäivä takana, ihania pentuja esittämässä labbiskerhon Club Showssa. Ja Iivarikin pääsi kehään pyörimään.

Pääsin esittämään Iivarin lapsia Ruskaa ja Maxia, olipa ihanaa esittää kauniita ja hyvinkäyttäytyviä, sopivan innokkaita pentuja. Mukavastihan meillä meni; Ruska pikkupentujen 5., Max ja Iivari omien luokkiensa viimeiset ei sijoitetut (eli 6.). Erityisen hyvät arvostelut kaikilla.

Aina vaan olen vakuuttuneempi näistä pennuista, niin terve päisiä, hyvä luontoisia ja kauniitakin nuo ovat <3 Pitää olla kyllä hurjan onnellinen näin hyvin onnistuneesta pentueesta....Tulevaisuuden iso jännitys onkin sitten terveystulokset ....Pidetään peukkuja!!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttely, Iivari, pennut

Pentutouhuja

Sunnuntai 30.7.2017 - Hanna

Takana muutamat pentutreffit Iivarin 2.pentujen kanssa. Ihania ja lupaavia pentuja, mukavia ja aktiivisia omistajia. Ollaan kyllä ihan hurjan onnellisia tästä kaikesta. Edessä tulee olemaan näiden pentusten kanssa treenaamisia näyttelytouhuja varten, mejätreenejä ja taippareihinkin autetaan taipumaan. Onpas kaikenlaista mitä odottaa. Ja todella innolla odotankin :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, pennut

Pentusista iloitsemista

Maanantai 27.3.2017 - Hanna

On se erikoista, miten iloinen sitä voi olla tästä pentueesta.24032017ilta_P1010004.JPG

On ollut pelkoa ja surua edellisten pentujen kohdalla, mutta elämä menee eteenpäin ja on uskottava tulevaisuuteen...... 

Nyt aion nauttia täysyn siemauksin! Olen niin kiitollinen Piia kasvattajalle, joka on ottanut meidät mukaan pentueen suunnittelu- ja odotusaikaan. Saadaan kuulemma autella pentujen hoitamisessakin, ihanaa :) Uroksen omistajalle tämä on harvinaista herkkua, kun pääsee näin läheltä seuraamaan koko tapahtumaa.

Tulevaisuus näyttää mitä näistäkin pienistä kehittyy ja kasvaa. Innokkaana odotan jo yhteisiä tapaamisia, treenejä ja toivottavasti kisailemisiakin. Ja erityisesti toivon näille ihania, välittäviä koteja! Tiedän niitä jo hienosti löytyneenkin...:)

26032017aamu_P1010009.JPG

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, pentue

Vauvauutisia

Sunnuntai 5.3.2017 klo 15.40 - Hanna

Tulihan niitä ihania vauvauutisia kevääksi :) Iivarista on tulossa uudestaan iskä!

Innokkaina odotellaan pentujen syntymää.

Kasvattaja Piia on pitänyt meitä ihanasti mukana jo odotusvaiheessa ultrakuvia ja -videoita myöden. Tuntuu niin etuoikeutetulta saada olla tässä mukana.

Alla kuvassa rakkausläpy Iivarilta Mallulle:

Iivarn_rakkauslapy.jpg

kuva Ville Kankare

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, pentue

Mejäkauden lopetus

Sunnuntai 2.10.2016 - Hanna

Onpas ollut vivahteikas kausi......loistavaa ja lupaavaa jäljestystä sekä haahuilua on kauteen mahtunut.

Ikävimpänä kokemuksena maa-ampiaispesä, josta Iivarille kymmenien ampiaisten pistot muistoina, onneksi ei näyttänyt vaikuttavan jäljestykseen ainakaan välittömästi. Joskus on vaan niin hankala lukea tuota koiraa, mitä sen päässä milloinkin liikkuu. Sen keskittyessä jäljestys on täydellistä ja keskittymisen herpaannuttua (syy?) homma menee ihan hakoteille. Onneksi positiivista löytyy paljon negatiivistaenemmän!

Emännöinti minulla varsin vaihtelevissa olosuhteissa, huumorilla höystettynä ja rennolla otteella on selvitty.

Seuraavaa kautta odotellessa........ :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mejä, Iivari

tuore FiMva

Torstai 5.5.2016 - Hanna

Huikeaakin huikeampi helatorstai!

IMG_1932.JPG

Ilman mitään ennakko-odotuksia suunnattiin aamusta aurinkoiseen Tuomarinkartanoon. Vähäinen koiramäärä ihmetytti, mutta palveluskoirien erikoisnäyttely on ennenkin ollut vähälukuinen koirien suhteen. Taso näytti olevan kuitenkin hyvä.

Iivari esiintyi mukavasti, vaikka kaikki hajut maassa taas kiinnostivat kovasti. Ulkona Iivari esiintyy sisänäyttelyitä paremmin. Se on siellä enemmän oma ihana ja iloinen itsensä, esiintyy rennommin. Niin myös kävi tänään.

Ja esiintyminen tuotti tulosta. Iivari valittiin parhaaksi urokseksi ja se nappasiitselleen sen kaivatun viimeisen sertinsä. Eli nyt voidaan käyttää titteliä FiMva.

Oli kyllä ilahduttavaa miten ihmiset iloitsivat meidän kanssa aidosti. Paljon sateli onnitteluja paikan päällä sekä mm. facebookissa. Kohotti kovasti mielialaa laittaen asioita taas tärkeysjärjestykseen. Elämässä on iloittava kaikista pienistäkin onnistumisita ja juhlistettava niitä, niinpä lämpimän ja aurinkoisen päivän päätteeksi nautittiin kuohuvaista omalla terassilla, rakkaiden seurassa, Iivarin kunniaksi tottakai!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: muotovalio, Iivari

astutuskyselyjen moninaisuutta, rehellisyyden tulisi kuulua asiaan

Maanantai 1.2.2016 - Hanna

Loppuvuodesta mulle soitteli ihminen, joka oli soitellut jo reilu vuosi aiemmin astutusasioissa. Silloin hän kyseli astutukseen Eeverttiä, mutta kun Eevert on HNPK kantaja ei sitä uskaltanut käyttää, mutta päätyi kuitenkin kysymään astutukseen Eevertin veljeä, jota ei ole testattu..... Voi näitä ihmisiä, jotka eivät viitsi sen vertaa ottaa asioista selvää, että tietäisivät periytyvyyksien alkeellisimmat perusasiat.

No nyt samainen ihminen soitteli uudelleen ja kysyi astutukseen Iivaria samaiselle nartulle, Iivarihan on testattu HNPK terve :) Jutustelimme hyvässä hengessä pitkään ja lupasin harkita asiaa ja palata seuraavana päivänä asiaan. Kävin pitkän keskustelun Iivarin kasvattajan Pauliinan kanssa ja mietin pääni puhki mitä vastata kyselyyn. On niin tylsä sanoa ei ilman painavaa syytä.

Moni asia puolsi kuitenkin negatiivista vastausta. Tietysti tuo aiempi kokemus oli vastauksen perustana. Toinen iso juttu oli aikataulu; kysely tapahtui vasta juoksun 7. päivänä, koska ei kuulemma ollut aiemmin kerennyt kysellä. Astutus olisi ajoittunut joululle ja sen halusimme rauhoittaa perheelle. Ihmettelin, ettei ko henkilö ole käynyt kasvattajakurssia oli vastaus; ei ole kerennyt ja hän on opiskellut asiat itsenäisesti. Muutama muukin asia jäi hieman mietityttämään.

Soitin kertoakseni vastauksen, joka olisi "ei". Hän alkoi kysellä voisiko astutusta ajatella myöhemmin. Juttelimme mahdollisuudesta ja keskustelussa hän toi esille, että kun narttu on niin tervekkin, ei ole sairastellut mitään......oli pakko kyseenalaistaa asia. Olin käynyt facebookissa labradorinnoutaja sivuilla katselemassa mitä ko henkilö oli sinne päivittänyt, koska meillä ei yhteisiä tuttuja ollut en voinut kysellä taustatietoja. Silmiin kuitenkin osui elokuun lopulla laitettu päivitys, missä kyseltiin muilta labradorien omistajilta mikä ihme hänen koiraansa vaivaa. Kuvassa tassu, jossa ilmeinen furunkuloosi! Kysyin siinä sitten, mitä hän terveellä tarkoittaa ja kerroin nähneeni kuvan. Hän kertoi unohtaneensa koko asian (reilu 3kk sairastumisesta). Puhelu loppui lyhyeen ja facebookissa esti minut näkemästä mitään hänestä tai hänen päivityksistään........

Hyvä niin, sillä epärehellisyys on tosi ikävä asia ja jos pentuja olisi tullut ja niille furunkuloosi niin urostahan siitä todennäköisesti ensisijaisesti olisi syytetty. Kyllä rehellisyys kuitenkin loppujen lopuksi maan perii :)

Ihanaa palautetta tuli sitten toiselta astutuskyselijältä, joka olisi halunnut käyttää astutukseen Eevertiä. Eeverthän ei jalostuskäytössä enää ole allergiansa vuoksi. Sain ison kiitoksen rehellisyydestä ja Eevert sai paranemistoivotukset. Mukava keskustelu, kivassa hengessä tuli käytyä. Eiköhän tässäkin kohtaa rehellisyys kannattanut :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, astutuskysely

Pettymysten messariviikonloppu

Maanantai 7.12.2015 - Hanna

No olipahan näyttelyt.........

Eihän sieltä nyt titteleitä lähdetty hakemaan muttei kyllä eh:ää ja h:ääkään......hohhohhoijaaa!

Pakosti pistää miettimään tämänkin harrastuksen mielekkyyttä. Kehän laidalla otti vielä kovin päähän tuo rahojen haaskaus, mutta se kyllä tässä sohvalla kirjoitellessa unohtuu, kun Iivari tunkee kuonoansa näppäimistölle ja syliin. Ehkä kuitenkin vielä joskus kehään mennään :)

Mukavia ostoksia tuli taas tehtyä, lähuinnä Aamokselle. Back On Track loimi ja käpäläsuoja, ruusunmarjarouhe, dentasticksejä, joten niistä varmaan iloa tulee olemaan pitempään, toivotaan ainakin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttely, Iivari, messari

Mukavaa matkailua perheen kanssa

Maanantai 23.11.2015 - Hanna

Olipas mukava Jyväskylä viikonloppu. Akkuja latailtu Jarnon, Jesperin ja Josiinan sekä Iivarin kanssa ihanan talvisessa, mukavassa kaupungissa. Näyttelyt eivät jääneet historian kirjoihin, mutta muuten oli mukava reissu. Ihana perhe. Kiitos koirahoitajille viikonlopusta: Mufa, Joonas ja Miia olette korvaamattomia <3

Reissussa oli myös ihana huomata miten samanhenkisiä ihmiskontakteja on tullut matkan varrella. Kiitos mukavasta seurasta Pirjo ja Kata :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttely, Iivari

Ihmetystä astutuskyselystä ja iloa koirasynttäreistä

Maanantai 9.11.2015 - Hanna

Kyllä meitä ihmisiä on moneen junaan.........

Astutussuunnitelma kariutui ja jäljelle jäi ihmetys toisten ihmisten hyväuskoisuuden hyväksi käyttämisestä :(

Olimme jo sopineet astutuspäivänkin valmiiksi, kun kasvattaja halusi minun tekevän astutussopimuksen. Tokihan sen kirjoitan, mutta vastasin hänelle, että ehtoja en hänen puolestaan voi sopimukseen tietenkään laittaa. Minulle vastattiin, että ei mitään erityisiä vaatimuksia sopimukseen ole.

Muutaman päivän päästä löysin sähköpostistani valmiiksi täytetyn astutussopimuksen, jossa ehtoina oli, että maksun saisin vain TERVEISTÄ, elävistä ja elinkelpoisista pennuista sekä ehto, jos narttu jää tyhjäksi niin ilmainen uusinta astutus seuraavista juoksuiSTA.

No kirjoitin viesti, jossa kerroin etten voi nimeäni tuollaiseen paperiin laittaa, jossa käytetään niin laajaa sanaa kuin terve sekä monikossa sanaa juoksuista. Ehdotin yksikkömuotoa, ja sanan terve jättämistä pois. En saanut tähän minkäänlaista vastausta.

Sopimamme astutuspäivän, joka oli torstai, iltana sain viesti, että he eivät päässeetkään tänään ja jatkoksi "odottakaa vaan rauhassa, ilmoitan, kun tulemme". No eihän siinä muuta voi, kun pitää kalenteria tyhjänä ja odottaa. Sunnuntai iltana, joka olisi ollut jo juoksun 14 päivä tuli sähköposti:

"Hei.

Teimme päätöksen, että emme astutakkaan teidän uroksellanne.
Pahoittelen turhasta vaivasta."
Juupa juu......no arvaat varmaan ettei tuosta nyt ihan hyvä maku jäänyt! Vaikka tiedänkin, että on loistavaa ettei astumista koskaan tapahtunut sillä jatkossa tuollaisen ihmisen kanssa ei voi olla muissa kuin vaikeuksissa. Loppu hyvin kaikki hyvin!
Iloa koiramaailmasta sitten eilen toi Siiri koiran 12v. synttärit. Tunnelma oli lämmin ja mukavia ihmisiä tuli tavattua ja jälleen kerran todettua miten mukavia ihmisiä on koirien kanssa touhuilu tiellemme tuonutkaan, ihmisiä joihin emme varmasti muuten olisi tutustuneet ja jopa ystävystyneet. Ei voi olla kuin onnellinen ja kiitollinen!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, astutuskysely

Astutuskysely

Maanantai 21.9.2015 - Hanna

Iivaria pyydettiin astutukseen. Taas alkaa vimmainen pohdinta....... kantilta jos toiseltakin......

Ei ole helppoa tämä uroksen omistajankaan rooli!

Miksikä ei antaisi hyvää ja tervettä, ihana luonteista ja hyvät taipumukset omaavaa koiraa jalostukseen? Asiaa on kuitenkin punnittava tarkasti, monelta kannalta. Aamoksen jalostuskoiran ura on opettanut meitä paljon, ei enää suhtaudu sinisilmäisesti pyyntöihin,narttujen kehumisiin jne.jne.

Päätös oli sitten kuitenkin lopulta helppo ja tunne siitä, että tein oikein on vahva! Jatkoa odotellessa :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, astutus

Harmilliset taipparit ja 6.varaserti =D

Sunnuntai 30.8.2015 - Hanna

Mukava viikonloppu Hämeenlinnan maisemissa Jarnon ja Iivarin kanssa. Oltiin oikein yötä hotellissa taippareiden ja näyttelyn välissä. Harrastukset voi hyvinkin yhdistää parisuhteen hoitoon....nähtävästi!

Harmittaa vaan vietävästi taipparit, joissa hakuruudun viimeisen linnut tuominen jäi 10 metristä kiinni. Iivari oli sen viimeisenkin tuonut kuusen taaksen, 10 metrin päähän minsta, mutta sitten piti ruveta haistelemaan kauheasti muiden koirien hajuja korvat ummessa. Aaaarrrgggggggg. Samoin kävi seuraavallekkin kokelaalle, tiedä sitä sitten miten ihania hajuja siellä olikin.

Näyttelyssäkin oltiin läheltäpiti tunnelmissa 6. varaserti käytiin blokkaamassa.

Uutta matoa vaan koukkuun!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: taipparit, varaserti, Iivari

Näyttelemistä Kouvolassa

Lauantai 22.8.2015 - Hanna

Kouvolassa näyttelyssä isommalla porukalla, mukavaa :)

Kiva oli nähdä serkkuni Katriinan Napsua TINY TEMPTRESSES HOPE YOU FIND IT kehässäkin. Itse pyörähtelin siellä Iivarin kanssa varasertin arvoisesti ja kaverinin Piian Mallun MALLORN'S GIVE ME A BELL kanssa eh:n arvoisesti.Paikalla oli myös Iivarin kasvattaja Pauliinamuutaman kasvattinsa kanssa.

Muitakin sukulaisia tavattiin helteisessä kelissä, uusiksi on otettava!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttely, Iivari

Iivari 2v

Sunnuntai 28.6.2015 - Hanna

Juhuuuuuu!!!!!!! Ja paljon onnea Iivari ihanainen iloinen häntä !

Pikkuinen Iivari on jo 2v. Ja sen kunniaksi sai Raaseporin kv näyttelyssä setin ja oli Pu2.

Eipä kaukaa liipannut ettei se valioitunut tasan 2-vuotiaana. 2 sertiä ja 4 varasertiä sekä 2 melkein läpäistyä taipparia....................

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, näyttely, serti

Vanhemmat kirjoitukset »