Hannan kirjoitelmia

Jalostusmietteitä

Sunnuntai 8.1.2023 - Hanna

Voi miten haastavaa on joskus tehdä päätöksiä....

Pitkään ollaan pohdittu Lunan (My Guides Touched By Moonlight) käyttöä jalostukseen. Pompoteltu ajatuksia suuntaan ja toiseen. Aina kuitenkin ajatuksissani palaan siihen, että koiran jalostusarvo ei ole pelkästään lonkat. Luna on ihana, hyvä luonteinen, erittäin terveenä ollut, omaan silmään nätti ja hyvä rakenteinen koira. Viimeksi se on osoittanut ihanan luonteensa, kun heidän perheeseensä syntyi vauva. Se, miten Luna suhtautui uuteen perhetilanteeseen ja etenkin se, miten se on pienen ihmisen kanssa ollut on tehnyt suuren vaikutuksen.

Keskustelua olen käynyt kokeneiden kasvattajien kanssa ja saanut omille ajatuksille vahvistusta. Kiitos kaikille hedelmällisistä keskusteluista, neuvoista ja mielipiteiden jakamisesta.

Lopullinen päätöks asiasta ja mahdollisesta urosvaloinnasta teemme toki Jarnon kanssa yhdessä. Onneksi olemme varsin samoilla linjoilla niin päätös oli lopulta helppo.

Lunaa käytetään jalostukseen seuraavista juoksuista, jos vaan uroksen omistaja meille vihreää valoa näyttää. Peukut ja varpaa pystyyn, että homma etenee ja onnistuu.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Luna, jalostus

Viikonloppureissu Jyväskylään

Sunnuntai 13.11.2022 - Hanna

Kiva reissu Jyväskylään. Matkassa mukana Jarno, minä, Iivari, Bertta ja Luna. 

Heti lauantaina saatiin juhlia uutta valioa, Iivari antoi juhlan aiheen FiVMva tittelillä. Veteraanitittelin arvostan ihan tosi korkeelle. iloitsen ja olen onnellinen Iivarin menestyksestä, terveydestä ja selvästi onnellisista "eläkevuosista". Vaikka papparainen on varsin tuore isukkikin tällä hetkellä <3

Tytöt esiintyivät mukavasti ja saivat kaivattua reissukokemusta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: veteraanimuotovalio, Iivari, Luna, Bertta, näyttely

Taippareissa tarvitaan myös ripaus onnea

Sunnuntai 25.9.2022 - Hanna

Luna ja Bertta koklasivat taippareita. Molemmat toimivat hienosti ja pienestä jäi homman maaliin saaminen ....Olisi tarvittu matkaan ripaus onnea. Hiipuva hakuinto viimeisellä linnulla oli molempien kompastuskivi.

Ei muuta, kun pää pystyyn ja kohti seuraavia pettymyksiä....

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nou, taipparit, Luna, Bertta

ensimmäinen My Guides, jolla NOU1

Lauantai 10.9.2022 - Hanna

Treenaaminen noutajien kanssa on kyllä musta ihan parasta touhuilua, olispa sille enemmän aikaa....

Taippareista on kertynyt kokemusta jo jonkin verran, mutta ainahan ne vaan jännittää ja kaikenlaista voi sattua. Treeneissä loistavasti toimiva koira voi yllättää touhuilemalla ihan muuta kuin pitää ja toinen taas toimii koetilanteessa varmaakin varmemmin.

Meillä kokeessa olivat sisarukset Luna ja Fanni, luonteeltaan hieman erilaiset typykät. Molemmat toimivat treeneissä hyvin ja omaavat hyvän työmoraalin. Luna on herkempi ja saattaa uusista asioista "mennä hieman puihin", Fanni taas rohkeampi melkeimpä "rämäpäinen"

Tänään pääsivät taippareissa näyttämään taitonsa ja vähällä oli etteivät molemmat läpoäisseet. Lunan kohtaloksi tuli hakuinnon hiipuminen ja uusien asioiden ihmetteleminen. Mieltä kovasti lämmittää Fannin pöytäkirjasta löytyvät lauseet; palautukset suoraan käteen, erittäin hyvä itseluottamus ja omaa erittäin hyvät noutajakoiran taipumukset. 

Siisi ensimmäinen taipparit läpäissyt My Guides koira <3

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nou, MyGuides, Fanni, Luna