Hannan kirjoitelmia

Taas mejäillään, nyt tulessa Iivari

Sunnuntai 14.6.2015 - Hanna

Eevert jää kotiin parantelemaan tassujaan, jotka ovat hieman paremmat ilman mitään hoitoja, mutta eivät ollenkaan metsäkuntoiset.

Matkaan lähti Iivari, minä, Jarno, Jesperi ja kaverinsa Matias. Vietettiin mukava kesäinen mökki viikonloppu Tammelassa. Saunottiin, pelailtiin, herkuteltiin muun muassa makkaramarkkinatuotteita..... Jarno tietysti lauantain jälkiä tekemässä ja sunnuntaina kisailemassa, minä poikia kaitsemassa ja huoltojoukoissa.

Ihanainen Iivari osoittaa osaavansa jäljestää. Rakastettava pikkuinen yllättäjä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mejäkoe, Iivari

Taippariyritys

Lauantai 27.9.2014 - Hanna

Iivari lähti kokeilemaan toistamiseen taippareita. Kovin luottavaisia olimme sen onnistumisesta. Treeneissä poika tekee töitä kuin aikamies ja suoritukset ovat olleet todella hyviä - kaikilla osa-alueilla.

Taippareissa vesityöskentely meni hienosti, mutta sitten tapahtui jotain ihan ihmeellistä. Iivarin keskittymiskyky loppui! Veneestä nousi isokokoinen ihminen rannalle Iivarin selän taakse, jota sitten piti vilkuilla ja ihmetellä. Variksista haettiin kaksi ja tuomari tykkäsi, että se oli sitten siinä :(

Voi hitto millainen pettymys! Koiralla olisi edellytyksiä vaikka mihin.......

Luonne taitaa tällä "mammanpojalla" olla aikamoisen pehmoinen, vaikka ei se normaalissa elämässä tule millään lailla esille. Nyt on kuitenkin keskittymisen vienyt jokin yllättävä juttu mejäkokeessa ja taippareissa.

Vaan vielä se paisaa aurinko tähänkin risukasaan :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, taipparit

Loppusyksynä vielä muutama ulkonäyttely

Sunnuntai 21.9.2014 - Hanna

Tänään ihmeteltiin tuomarilinjaa Hyvinkään näyttelyssä :( Muutama hyvä koira menestyi ja moni hyvä koira jäi menestymättä...........Ihmetyttää aina jos loppukahinoissa löytyy ihan erityypin koiria tai vaan tietyn värisiä.Onko silloin tuomari epäonnistunut hommassaan? Onko hänellä itselläänkään oikein selvää minkä tyyppisestä koirasta tykkää? jnejnejne

Tylsän fiiliksen tuo aina tuollaiset näyttelyt. Ollaanhan kaikki kuitenkin maksettu osallistumismaksu, joten asiallinen kohtelu olisi paikallaan. Onneksi on ihania ja hauskoja ihmisiä ympärillä, joten fiilistä ei nujetta edes tuomarityöskentely :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttely, Iivari

Iivarin eka serti

Lauantai 6.9.2014 - Hanna

Hiphei! Tulihan se sieltä :) Iivarin eka serti! Neljän varasertin jälkeen tuntui varsin mukavalta. Ja samalla "pikku"Iivari oli myäs Rop.

Olen niiiiiin vallan ylpeä Iivarista, joka käyttäytyi kuin vanhempikin koira. Vsp koirallakin juoksu, joka ei näyttänyt Iippiksen sen hetkistä keskittymistä häiritsevän.

Näistä hetkistä tämän harrastuksen parissa, kun osaisikin nauttia oikein kunnolla.......Kyllä meillä illalla kuohari aukesi :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, serti

Koirarikasta elämää

Tiistai 12.8.2014 - Hanna

Viikko vierähti kolmessa näyttelyssä ja mejäkokeessa.....

Ihania koiraharrastuksi molemmat. Nyt vaan töihin lepäilemään ja hankkimaan voimia ensi viikonloppuun :)

Koira tarjoaa tilaisuuden itseilmaisuun vailla typerää näyttämisen pelkoa,

tilaisuuden kokea yhdessä tunteita, joita lajitoverimme liian usein välttelevät

-hellyyttä, avointa riemua, rakkautta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttely, Iivari, mejä, Eevert

taipumuskokeissa jännittämässä

Keskiviikko 16.7.2014 - Hanna

Iivari on pennusta lähtien ollut reipas noutaja, oli sitten kyseessä dami tai riista.

Lähiaikoina palautukset jäävät harjoituskerrasta riippuen lyhyiksi tai tulevat kauniisti käteen asti. 

Vesityöskentely on Iivarista ihanaa ja usein noutoon lähdetään lujaa ja matkalla saattaa päästä muutama innostunut vihellyskin koirasta.

Jälki on sujunut maavainuiselta koiralta jälkitarkasti ja kanitkin koosta riippumatta on tuotu ohjaajalle. 

Mutta koetilanne on koetilanne ja koira on luontokappale, joten mitä vaan voi sattua......

Tänään kohtalokkaasti hakuruudunakaan taivaalla jyrisi ja vettä satoi kaatamalla. Eihän se saisi vaikuttaa, mutta ilmeisesti kuitenkin vaikutti. Kauimmainen fasaani jäi yrityksistä huolimatta metsään. Fasaaniin Iivari tutustui ensi kertaan pienen hetken ennen suoritusta, mutta se ei suoritukseen liiemmin vaikuttanut.....

Parempi onni sitten ensi kerralla ja harjoittelua lisää :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, taipparit

Terveystuloksia jännätään

Keskiviikko 9.7.2014 - Hanna

Aina se vaan on yhtä jännää tuo koirien kuvaaminen...... Aina sitä miettii onko syötetty oikein, onko annettu liikaa leikkiä isompien kanssa, ettei vaan olisi kuitenkin hyppinyt liikaa......

Vaikka kuitenkin tietää, että D-lonkkainen mummokoira Manta eli terveen ja pitkän elämän, niin tottakai sitä toivoo erityisen tervettä koiraa.

MeVetissä Axelsson sanoi Iivarin lonkat priimaksi, A/B, kennelliitosta Limanilta palautui B/B, joka toki on loistava tulos. Olemme tosi tyytyväisiä asiasta, koska vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei pikkuisen Iippiksen elämästä ole puuttunut.

Ja tosi hienoa ne priimat kyynärät sekä silmät :)

Aamoksen ja Eeverinkin silmät samalla tutkittiin ja terveitä olivat. Eevert sai Pelleltä erityismaininnan:"kyllä saisi moni ottaa tästä koirasta mallia". Eevert, kun  tuttuun tyyliinsä oli tutkimuspöydällä kuin viilipytty kääntäen vaan päätään, kun tutkittavaa silmää vaihdettiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, terveys

Näyttelyelämää

Sunnuntai 11.5.2014 - Hanna

Wohhou mikä viikonloppu!

Iivari ihanainen näytteli itsensä lauantaina Rop-junioriksi Helsingissä ja sunnuntaina Pu4 vara sertin arvoisesti Haminassa. 

Kaikista mukavinta on se, että poika itse nauttii esiintymisestä ja näyttelytunnelmasta.Ja onhan toki sellaista koiraa ilo esittää. Tästä on hyvä jatkaa..... :)

Eipä ole hullummin tuo poika menestynyt, kun on kerinnyt 10 kuisena napata 2 varasertiä, sitten vaan seuraaviin koitoksiin napsimaan ne oikeat sertit.

Eevert on saanut jäädä kotiin näistä näytelmistä, kun ei vaan tee karvaa ei sitten millään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, näyttely

Huiman erkkariviikonlopun jälkimainingeissa

Perjantai 7.2.2014 klo 18.34 - Hanna

WOOUUUUU!

Olipas ihanaa pitkästä aikaa pyöritellä Aamosta kehässä, mukavalla tuloksella Vak1. Ja parasta kaikessa puhtaalla liikkeellä :)  siis Aamos ei esittäjä. Iivari näytti myös rakastavansa kehäesiintymistä ja oli luokassaan 2. (voittaja oli 9kk ja Iippis 7kk, joten ero oli aikamoinen). Mukavien ihmisten seurassa mukavaakin mukavampi päivä.

Nyt on multa rautaa poistettu nilkasta ja sairasloman alkumainingeissa nämä uudet sivut saaneet mukavasti ilmettä. Pientä hienosäätelyä ja viilausta tarvitaan kuitenkin rutkasti. Vielä tästä koivesta jalka tulee ja sillä päästään koirien kanssa vaikkapa metsään. Tänään olen kerennyt käymään vanhoja valokuvia läpi ja laitellut niitä tänne. Voi sitä muistojen kirjoa, eikä kyyneleiltäkään vältytty. Miten voi niin elävästi muistaa koiran katseen monien monien vuosien takaa......

Sivujen rakentelu on avannut silmiä, miten onnekas ihminen onkaan, kun saa elää ihanan perheen ympäröimänä ja nauttia karvaisten kavereiden tassuttelusta kodissaan. Ihan sama vaikka olisi "muutama" karva sängyssä tai kuraa eteisessä. Tämä on juuri sitä, mistä minä pidän ja se tekee minut onnelliseksi. Elämä maistuu elämältä juuri tällä hetkellä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttely, Aamos, Iivari

« Uudemmat kirjoitukset