Hannan kirjoitelmia

Pennut muuttavat pikku hiljaa uusiin koteihinsa

Maanantai 30.12.2019 - Hanna

On kyllä ollut tohinaa...Joulu meni hujauksessa ohi....Uusi vuosi jo kohta käsillä...

Onneksi olemme löytäneet aikaa nauttia pennuista ja tästä ainutlaatuisesta ajasta! Pennut ovat olleet suuresti rakastettuja ja olemme pyrkineet pitämään niistä mahdollisimman hyvän huolen.

Touhua on kyllä riittänyt, mutta kokemuksena tämä kaikki on ollut niin suuren unelman toteutumista etten mistään hinnasta sitä vaihtaisi yhtään mihinkään <3

On ollut ihanaa saada jakaa tämä kokemus yhdessä Jarnon kanssa ja varsinkin se, että tyttäremme Josiina innostui ja rakastui yhteen pentuun niin, että saimme sijoittaa Lunan Jossun ja Eetun kotiin. Näin meille aukesi aivan uskomattoman hieno tilaisuus seurata myös Lunan varttumista näinkin läheltä.

Pennuille oikeiden kotien löytäminen olikin kaikin puolin haastavampaa kuin etukäteen osasin kuvitella.

Kaikenlaisia kyselyitä ja pentuihin tutustujia on ollut....Vaikka luulin olevani varsin hyvä ihmistuntija työni puolesta, niin haastavaa on ollut.

Puhelinkeskustelun perusteella on varsin vaikeaa saada kokonaiskuvaa ihmisestä ja heidän perheistään, saati sitten pelkkien viestittelyjen pohjalta. Ihmisten kohtaaminen on toki se mikä luo kaikista luotettavimman ja luontevimman kuvan pennun mahdollisesta tulevasta perheestä ja kodista. Aktiivisuuden määrä viestittelyissä yms. ei myöskään kerro todellisuudesta yhtään mitään.

Hurjan tärkeäksi on osoittautunut se, että meidän kasvattajien ja pennun tulevien omistajien välillä on välitön ja luottamuksellinen ilmapiiri. 

Suureksi ilokseni kaikille pennuille on löytynyt ihanat, välittävät, koiriin suurella sydämellä ja lämmöllä suhtautuvat omat ihmiset ja uudet hyvät kodit.

Olemme kaikista uusista kodeista suuresti kiitollisia ja odotamme innolla yhdessä koirien kehitystä ja kasvua.

Se, että elämässä käy aina kuitenkin niin kuin pitää, on saanut tämän "projektin" aikana edelleenkin vahvistusta.

Pennuista on haikea luopua, mutta sydämessäni tiedän niiden saavan hyvän elämän omien ihmistensä luona!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MyGuides, pennut

Kennel My Guides on totta

Keskiviikko 9.10.2019 - Hanna

Niin huippua, astutus on onnistunut ja Elviira on tukevasti tiine! Vaikea uskoa tätä todeksi ollenkaan.

Nyt nautitaan tiineysajasta täysillä ja jännityksellä odotetaan tulevaa synnytystä. Maltan tuskin odottaa nähdäkseni tulevat pentuset, jotka jo nyt tuntuvat ihan älyttömän tärkeiltä<3

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Elviira, pennut

Iivarille syntyi 7. pentue

Torstai 8.8.2019 - Hanna

Juhuu, Iivarin 7. pentue on syntynyt Siniharjun kennelissä. Tuhannesti onnea Sini &  co, maltan tuskin odottee pikkuisten näkemistä. 

Ja miten ihanan päivän ne valitsivat syntymiseensä. Olenhan itsekin synnyttänyt samana päivänä-vaan 18 vuotta sitten. Päivässä on tiettyä taikaa myös päivämäärän suhteen.Toivotaan, että kaikki tähdet ovat olleet kohdillaan ja pentujen elämässä tulee kaikki olemaan hyvin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, pennut

Hauvavauvoja toiveissa

Perjantai 5.10.2018 - Hanna

Meillä on astuteltu viime aikoina pari narttua Iivarin toimesta <3 Nyt odotellaan josko pentusia tähän maailmaan saapuisi.

Iivarin jälkeläiset ovat olleet kovasti mieleeni. Poika taitaa jättää mukavan ulkonäkönsä lisäksi kivaa luonnetta :) Samanmoisia toivotaan lisää, peukut pystyyn!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, pennut

Iivarin pentujen näyttelymenestyksestä onnellisena

Sunnuntai 1.10.2017 - Hanna

Huh huijaa miten hienosti menikään Snj:n päänäyttelyssä!!

Kaunis Misty yllätti meidät kaikki kaunistellen itsensä Rop pennuksi ja lopulta vielä RYP3.

Voi Essi ja Misty miten ylpeitä olemmekaan teistä. Olen lähes sanaton ja tuntuu etteivät jalatkaan osu maahan, ilon kyyneleitä on vuodateltu useaan otteeseen.

Maxkin osallistu näyttelyyn, esiintyen mallikkaasti ja saaden hienon arvostelun. Olen niin iloinen ihanasta Maxista ja aktiivisesta, innostuneesta omistajaperheestä :) Matka jatkuu...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttely, Iivari, pennut

Club Show esiintymisiä

Lauantai 26.8.2017 - Hanna

Mukava näyttelypäivä takana, ihania pentuja esittämässä labbiskerhon Club Showssa. Ja Iivarikin pääsi kehään pyörimään.

Pääsin esittämään Iivarin lapsia Ruskaa ja Maxia, olipa ihanaa esittää kauniita ja hyvinkäyttäytyviä, sopivan innokkaita pentuja. Mukavastihan meillä meni; Ruska pikkupentujen 5., Max ja Iivari omien luokkiensa viimeiset ei sijoitetut (eli 6.). Erityisen hyvät arvostelut kaikilla.

Aina vaan olen vakuuttuneempi näistä pennuista, niin terve päisiä, hyvä luontoisia ja kauniitakin nuo ovat <3 Pitää olla kyllä hurjan onnellinen näin hyvin onnistuneesta pentueesta....Tulevaisuuden iso jännitys onkin sitten terveystulokset ....Pidetään peukkuja!!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttely, Iivari, pennut

Pentutouhuja

Sunnuntai 30.7.2017 - Hanna

Takana muutamat pentutreffit Iivarin 2.pentujen kanssa. Ihania ja lupaavia pentuja, mukavia ja aktiivisia omistajia. Ollaan kyllä ihan hurjan onnellisia tästä kaikesta. Edessä tulee olemaan näiden pentusten kanssa treenaamisia näyttelytouhuja varten, mejätreenejä ja taippareihinkin autetaan taipumaan. Onpas kaikenlaista mitä odottaa. Ja todella innolla odotankin :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, pennut

Jalostusuroksen omistajan elämä ei aina ole ollenkaan helppoa

Keskiviikko 6.8.2014 - Hanna

Aamos on tullessaan tuonut valtavasti iloa sekä uusia asioita perheeseemme ja elämäämme. Mielenkiinnolla ja ilolla olemme seuranneet Aamoksen jälkeläisiä ja niiden edesottamuksia. Terveystulokset ovat olleet varsin hyviä ja näyttelymaailmassakin jälkeläiset ovat mainiosti pärjänneet. Mejääkin siellä harrastetaan, valioiksi asti. Jalostuskin on jatkunut sen jälkeläisten keskuudessa nartuilla tällä hetkellä 13 pentuetta ja kahdella uroksella jälkeläisiä. Joten täytyy olla erittäin tyytyväinen.

Varmaan täysin tervettä koiraa ei maailma päällään kannakkaan, jos oikein ruvetaan tutkimaan. Harmiksemme on tullut ilmi, että Aamos on korppukuono (HNPK) kantaja. Tämä sairaus on tullut ilmi vasta jälkeläisten perusteella. Testikin kyseiseen sairauteen on ollut käytössä vasta muutaman vuoden. Onneksi kyseessä on kosmeettinen haitta eikä se koiraa suuresti haittaa, jäljestysvalioksikin sellaisella kuonolla nuuskutellaan. Tiedossani on pari furunkuloosi jälkeläistä. Furunkuloosiin alttius on käsittääkseni perinnöllistä, mutta muuten sen periytymisestä ei minulla tietoa ole. Ilmeisesti myös allergiat edesauttavat furunkuloosin puhkeamista. Jälkeläisten allergioista ei minulla sen kummemmin tietoa ole. Viheliäinen vaiva ja sen "kuriin" saaminenon vaivalloista.

Tietysti haluaisin sydämeni pohjasta, että jokainen jälkeläinen olisi täysin terve ja saisi elää hyvää elämää. Vaan se ei taida tässä asiassa auttaa.......

Pennut ovat tietysti kahden -uroksen ja nartun- kauppa. Terveydelliset ja ulkonäölliset seikat periytyvät molemmilta! Uroksen niskaan vaan tuntuu, että kaadetaan useinkin ne negatiiviset puolet harmittavan usein.

Jos Aamos on tuonut paljon paljon iloa ja onnellisia hetkiä, on sen kautta vieritetty kyyneliä ja tunnettu surua ja pahaa mieltä. Onneksi kaiken kaikkiaan tässä jutussa jäädään selvästi plussan puolelle :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamos, jalostus, pennut