Hannan kirjoitelmia

Aamos hieronnassa

Maanantai 5.5.2014 - Hanna

Aamosta on puolisentoista vuotta aika ajoin hieronut Korvajärven Sami; urheilukoirahieroja. Yhteistyö Samin kanssa on ollut mukavaa ja Aamoskin on oppinut nautiskelemaan hieronnasta. Sami on kyllä joka kerta kovilla Ampun kanssa kovasta kunnostaan huolimatta. Hiki on pinnassa joka kerta, kun Aamosta vatkaa ja venyttelee.

Työn tulokset näkyvät hienosti, ei ainuttakaan keventävää askelta reiluun puoleen vuoteen. Toivottavasti nuljuluuongelma on pois jäänyttä elämää.

Samin palveluja suosittelen lämpimästi kaikille :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamos, hieronta, hyvinvointi

Hyvinvointia labbikselle

Tiistai 22.4.2014 - Hanna

Toinen kurssi-ilta labbiksen hyvinvointikurssilla. Tällä kertaa vain Aamos matkassa, koska Jarnosai tänään kipsin käteensä......

Mukavia vinkkelä kotona toteutettavaan koiran hierontaan ja muun muassa oppia koiran lämmittelystä sekä jäähdyttelystä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamos, hyvinvointi

Hyvinvoiva labradori kurssi

Tiistai 8.4.2014 - Hanna

Aamos, Eevert, Jarno ja minä osallistuimme "Hyvinvoiva labradori"-kurssille. Kurssin järjesti Labradorinnoutaja kerho ja vetäjänä toimi fysioterapeutti, eläinfysioterapeutti Maria Sukanen.

Alkuun kertailtiin koirien anatomiaa; luustoa ja lihaksistoa. Aamoksen esiintyessä esimerkkikoirana :)

Paljon ajatuksia omassa mielessä herätti se, että koiran kaularanka on liikkuva, rintaranka taas jäykkä ja lanneranka sitten taas liikkuva. Näiden kohtien yhtymäkohdissa esiintyy useimmiten ongelmat, jos sellaisia ilmenee. Omakohtaisesti ajattelin ongelmia, joita Aamoksen nuljuluut ovat aiheuttaneet. Jumiutuneet kohdat ovat aina olleet juuri näissä yhtymäkohdissa.

Maria korosti koiran lihaskuntoa ja monipuolista liikuntaa. Omatuntoa kolkuttaa nykyisin kovasti tuo liikunnan "vähyys", koska oma nilkka ei vielä kunnon pitkiä lenkkejä kestä. Monipuolisuutta kyllä meidän koirat onneksi saa, koska usein pistäydymme metsässä, jossa liikunta on toisenlaista kuin pelkästään tietä kulkiessa. Ehkä tässäkin asiassa aktivoidutaan nilkan kuntoutuessa.....

Seuraavaa kurssikertaa odotellessa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: labradori, hyvinvointi