Hannan kirjoitelmia

Elämäni surullisin päivä

Maanantai 6.5.2019 - Hanna

Pelkäsin niin tämän päivän saapumista. Päivä oli tuiki tavallinen iltapäivään saakka. Aamulla kävimme Aamoksen kanssa metsässä lenkillä, missä se haisteli puhjenneet valkovuokot ja iloisena jolkotteli tutuilla metsäpoluilla. Iltapäivästä alkoi sitten Aamoksen levottomuus. Se ei käynyt lepäilemään ollenkaan, kulki levottomana ja läähätti. Yritimme antaa kipulääkettä, hieroa sitä ja rauhoitella.....tuloksetta. Oli lähdettävä eläinlääkäriin kyyneleet valuen. Jossain sisimmässäni tiesin matkan olevan viimeinen. Aamos istui takapenkillä kainalossani. Lääkärissä se haisteli kovasti lattioita ja heilutteli häntää, katse vaan oli paljon puhuva. Eläinlääkäri tutki sen, kuunteli keuhkot ja kertoi meille keuhkojen olevan täynnä nestettä. Meille ei jäänyt vaihtoehtoja, oli aika päästää rakas Aamos tuskistaan. Se viimeiseen asti lohdutti minua, kuunteli kaiken mitä sille viimeiseksi vielä halusin sanoa, nukahti viimeiseen uneen sylissäni painaen päätään lohduttavasti kaulaani.
Kiitos kaikesta mitä meille annoit. Rakastan sinua ikuisesti enkä koskaan sinua unohda- elämäni koira!
"Tänään on se päivä,
kun minun matkani on kuljettu loppuun.
Olen sairas ja voimani ovat ehtyneet,
älä siis pyydä minua jaksamaan pidemmälle,
vaan pidä minua sylissäsi
ja kerro minulle kaikista yhteisistä vuosistamme.
Silitä turkkiani niin kauan
kunnes olen kulkenut rajan yli
ja sydämeni on sammunut.
Muistele minua mutta älä takerru minuun,
vaan jatka eteenpäin.
Kun aika koittaa, kohtaamme jälleen,
emmekä eroa enää koskaan."Syttyi taivaalle uusi tähti,
koiraenkelinä tästä maailmasta lähti.
Nyt saat juosta lailla tuulen
vihreillä niityillä ajattomuuden.
Tuskaa, kipua, surua ole ei,
uni lempeä sinut sateenkaarisillalle vei.
Hyvää matkaa pikkuinen,
täällä sinua ajattelen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamos

Kevät touhuja

Sunnuntai 14.4.2019 - Hanna

Kevät tulee kohisten. Mitähän tämä kevät tuo meille tullessaan?

On ollut mukavia tapahtumia tässä alkuvuoden aikana: kerhon kehittämisseminaaria,hajuluentoa, kasvattajailtaa, koira expoa. Koirat käyneet paljon uimalassa kuntoa kohottamassa ja hauskaa pitämässä.

Joka vuotinen mejäkurssi eilen käynnisti oikein kunnolla kesän odotuksen meidän perheessä.

Kommentoi kirjoitusta.

MyGuides kennel saattaa sittenkin olla totta

Sunnuntai 25.11.2018 - Hanna

En usko tätä todeksi, vuosien haave otti valtavan harppauksen eteen päin.

Elviira on kuvattu terveeksi ja voisi näin ollen olla jalostuskoira. Näinköhän saan joskus hoidella sen pentuja?!?!

Olisihan se huikeaa, vaan ei vielä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Matka on vielä pitkä meidän ensimmäiseen pentueeseen, mutta nyt siitä uskaltaa kyllä jo ääneen haaveilla.....

Mistäköhän löydettäisiin komea ja Elviiralle sopiva sulhanen?

2 kommenttia . Avainsanat: MyGuides

Eevertistä FiJva

Sunnuntai 7.10.2018 - Hanna

Sanoinkuvaamaton tunne, onnellisuuden ja tunteikkuuden sunnuntai eletty.

Eevertin allergia on tuonut mukanaan haasteita eikä vähäisin ole ollut se, että de ei ole voinut harrastaa sitä mistä se nauttii ja missä se on loistava; mejää. Keväällä kuulin, että Siclosporin vapautettiin dopingista niin, että jos koira on EJ rekisterissä ja sillä on kennelliiton poikkeuslupa osallistua kokeisiin, voi koira taas kilpailla. Tuumasta toimeen ja Eevertille tälläinen lupa hakuseen. Kennelliitto yllätti ja lupa tuli jo parissa viikossa. 

Elokuussa Eevert pääsi kokeeseen jajäljesti hienosti,löysi oikean hirven raadonkin, jonka viereen jäi makaamaan ja tuumasi, että tässähän tämä. Tämäkin oli paljon enemmän kuin olimme koskaan toivoneet. Eilen se starttasi Vihdissä ja ihan huikeasti saavutti VOI1 tulksen 47 pisteellä ja oli koko kokeen paras voi-luokan koira! Ja näin 3,4 vuoden tauon jälkeen kuukautta vajaan 8 vuoden iässä Eevertistä tuli JÄLJESTÄMISVALIO.

Itkusta ei ole meinannut tulla loppua niin valtavan iso ja tärkeä juttu tämä on meille ollut, Jarnolle erityisesti <3

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mejä, jva, Eevert

Hauvavauvoja toiveissa

Perjantai 5.10.2018 - Hanna

Meillä on astuteltu viime aikoina pari narttua Iivarin toimesta <3 Nyt odotellaan josko pentusia tähän maailmaan saapuisi.

Iivarin jälkeläiset ovat olleet kovasti mieleeni. Poika taitaa jättää mukavan ulkonäkönsä lisäksi kivaa luonnetta :) Samanmoisia toivotaan lisää, peukut pystyyn!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, pennut

SmMejä 2018

Maanantai 24.9.2018 - Hanna

Huh huijakkaa millainen pitkäviikonloppu Tammelassa tuli vietettyä.

Pitkään olemme valmistautuneet monintavoin tähän koitokseen, kaikki vaivannäkö on ollut sen arvoista! Ihan huikean hienot Sm-kokeet saatiin järkättyä!

Mukavaa tunnelmaa, ihania ihmisiä, hienoja koesuorituksia.......Asuntovaunuelämää, koiramaistatouhuilua, juhlaillallista, tuotemyyntiä....Kaikesta siitä ja paljosta muusta oli tämä huipputapahtuma tehty!

Tiedä sitä vaikkapa ensi vuonna suunnattaisiin Pöytyälle turisteiksi....

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mejä

Helteistä kesää eletty täysillä

Lauantai 4.8.2018 - Hanna

Helteinen ihana, mutta myöskin uuvuttava kesä ollut. Sinilevää ja uupumusta lukuunottamatta ollut ihanaa ja nautittu on. Elviira veneillyt paljon, kaikki päässeet uimaan ja keskitytty lähinnä viilentämään koiria ja itseämme. Jälkitouhut ovat olleet helteen vuoksi vähäisiä, samoin muut treenit....syksyllä sitten, ehtiihän sitä :)

Hienosti suoriuduttiin Elviiran ekoista juoksuista, vaikka pakko myöntää että haastaviakin hetkiä joukkoon mahtui. Aamos pappa se eniten taisi mennä kaikista eniten sekaisin. Juoksun lopulla se oli ihan sitä mieltä, että nyt Elviira on äkkiä astuttava, koska juoksu on menossa ohi..... :D :D Hetken haisteltuaan ja Elviiran lähellä oltuaan mieidän toki astumisen kieltäessä ukkeli lopulta rauhottui (ja kyseessähän oli jojuoksin 20 päivä). Luojan kiitos meillä oli loma molemmilla.

Näyttelyistäkin innostuttiin ja kalenteri alkaa pikkuhiljaa niistäkin täyttyä. Mukavaapa sekin on...

Nyt loppukesästä vielä nautitaan, helle ehkäpä alkaa hellittää. Syksyn päätapahtumaa kohti eli edessä SmMejä 2018 tapahtuma, jonka tiimoilla alku syksy sitten meneekin :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kesä

Aamos elää elämänsä jatkoaikaa

Keskiviikko 16.5.2018 - Hanna

Viime keväänä itkin monet itkut, kun Aamoksella todettiin virtsarakossa oleva kasvain. Päätös siitä leikataanko vai ei oli tietysti hankala. Päätimme, että kymmenvuotiasta ei enää leikata, vaan annetaan elää ja nauttia loppu elämästään ilman leikkauskipuja. Ja eläinlääkärit olivat kanssamme samaa mieltä. Niinpä kevättä ja kesää vietettiin niin, että Aamos sai nauttia kaikesta mitä rakastaa; jäljestys, maksalaatikko, uinti ja mamman sekä iskän jakamaton huomio.

Nyt oltiin vuoden päästä kontrollikäynnillä.Kasvain oli kyllä suurentunut, mutta onneksemme paikassa, ettei se tuli virtsaputkea. Kipulääkitystä muutettiin ja toivotaan, että Aamos saa elää kivuttomana loppuelämänsä. 

Ihan suunnattoman kiitollinen olo tästä lisä-ajasta elämäni koiran kanssa. Se vaan on meille jotain niin suurta, että sitä on mahdotonta pukea sanoiksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamos, sairaus

Elviira edustaa, ekassa näyttelyssä

Maanantai 19.2.2018 - Hanna

IMG_20180216_152823.jpgElviira käväisi avaamassa kiinalaisen horoskoopin mukaista koiran vuotta keskustan Stokkan kemikaaliosastolla. Ja hienostihan tuo typykkä edusti. Iloinen ja reipas pieni, sosiaalinen ja niin ihailtavan terve päinen koiranalku.

Näyttely-uran Elviira korkkasi Lahdessa viikonlopunpentunäyttelyssä. Eikä siinäkään moitteensijaa löytynyt. Hienostihan tuopärjää myös muiden koirien seurassa. Tuomarin silmään Elviira oli pieni narttu, kesken kasvuinen ja aavistuksen tuhti...Ikäähän Elviiralla siis 5kk ja viikko päälle, näyttelyporukan nuorin.

Tästä on hyvä jatkaa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Elviira, näyttely

Haaveista totta

Sunnuntai 29.10.2017 - Hanna

Nyt täytyy kyllä sanoa, että haaveista ei kannata luopua......jonain kauniina päivänä ne voivat toteutuakin, niinkuin tänään kävi.

Vuosien varrella olen ihaillut Pauliina kasvattajamme koiraa Sissiä (Tiny Temptresses Sealed With A Kiss) ja seuraillut sen elämää sivusta. Puhuin hänelle useasti, että Sissin lapsi olisi hieno juttu. No elämän käänteistä ja yhteensattumista johtuen ei mahdollisuutta meinannut tulla. Odotellessa mietin jo Sissin ekasta pentueesta pentua, mutta vaalea narttu mielessäni vei voiton, joten koko mustasta pentueesta ei koiraa meille löytynyt. Sitten mietin jo Sissin siskon pentuakin ja itse Sissiäkin......Onneksi jaksoin uskoa ja odottaa.

Loppu kesästä Pauliina kertoi suunnitelmistaan astuttaa Sissi vielä kerran. Sydän syrjällään odotin urosvalintaa. Mitä jos valinta olisi uros joka ei ihan olisikaan mieleeni? No onneksi ei syytä siihen huoleen ollut. Urosvalinnaksi osoittautui hurmaava Beppe (Mambrinos Fair Play).

Siinä kohtaa oli selvää, että jos pentue syntyy ja siellä on narttu niin vakavasti harkitaan sen ostamista meille. No pentuehan syntyi ; 1 pieni narttu ja 2 urosta.Sitten odoteltiin sen kasvamista ja voimistumista. Viiden viikon kohdalla käytiin sitä taas katsomassa ja nosteltiin pöydälle. Sievähän se oli ja mukavan näköinen rakenteellisesti, ei tarvinnut edes miettiä onko se meidän pentu vai ei, asia oli päivän selvä. Siinä se oli meidän Elviira <3

Pari viikkoa odottelua ja rakkauspakkaus muutti taloon.

Loistava ajankohta, kun Jarno on vielä hetken sairaslomalla, mutta hyvin kuntoutunut ja minä jatkan sen jälkeen "mammalomalla". Yritetään kovasti ettei pikkuisen tarvitse olla pitkiä aikoja yksin. Ja onhan sillä seuranaan kolmen pojan poppoo :)

Ollaan koko porukka ihan pyörryksissä, niin ihana ja söpönen tuo typykkä on.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Elviira

Iivarin pentujen näyttelymenestyksestä onnellisena

Sunnuntai 1.10.2017 - Hanna

Huh huijaa miten hienosti menikään Snj:n päänäyttelyssä!!

Kaunis Misty yllätti meidät kaikki kaunistellen itsensä Rop pennuksi ja lopulta vielä RYP3.

Voi Essi ja Misty miten ylpeitä olemmekaan teistä. Olen lähes sanaton ja tuntuu etteivät jalatkaan osu maahan, ilon kyyneleitä on vuodateltu useaan otteeseen.

Maxkin osallistu näyttelyyn, esiintyen mallikkaasti ja saaden hienon arvostelun. Olen niin iloinen ihanasta Maxista ja aktiivisesta, innostuneesta omistajaperheestä :) Matka jatkuu...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttely, Iivari, pennut

Club Show esiintymisiä

Lauantai 26.8.2017 - Hanna

Mukava näyttelypäivä takana, ihania pentuja esittämässä labbiskerhon Club Showssa. Ja Iivarikin pääsi kehään pyörimään.

Pääsin esittämään Iivarin lapsia Ruskaa ja Maxia, olipa ihanaa esittää kauniita ja hyvinkäyttäytyviä, sopivan innokkaita pentuja. Mukavastihan meillä meni; Ruska pikkupentujen 5., Max ja Iivari omien luokkiensa viimeiset ei sijoitetut (eli 6.). Erityisen hyvät arvostelut kaikilla.

Aina vaan olen vakuuttuneempi näistä pennuista, niin terve päisiä, hyvä luontoisia ja kauniitakin nuo ovat <3 Pitää olla kyllä hurjan onnellinen näin hyvin onnistuneesta pentueesta....Tulevaisuuden iso jännitys onkin sitten terveystulokset ....Pidetään peukkuja!!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttely, Iivari, pennut

Jarnon selkä, mejäkauden äkkiloppu

Keskiviikko 16.8.2017 - Hanna

No huh huijaa ja hoh hoijaa.....

Jarno meni ja pyllähti persiilleen. Kaikkien yllätykseksi varsin vaarattomalta näyttänyt kaatuminen osoittautuikin vallan vaaralliseksi..Siinä murtui kolme selkä nikamaa. Rauhoittui meidän syksy kyllä ihan kerta heitolla. Hiljaiseloa, ei nosteluita, tarkat lääkäriseurannat, tukiliivissä vietetyt päivät, sairaslomaa marraskuuhun asti jne. jne. jne. Harmillisesti juuri Tammelan mejäkokeen alla, jossa Jarnon piti olla vastaavanakoetoimitsijana, vaan ei ole tuosta miehestä edes autossa sitä matkaa istumaan, saati metsään menemään.

Toivotaan todellakin parasta toipumiselle! Ja ollaan onnellisia, että vielä tuo mies kävelee, niin paljon pahemminkin olisi voinut käydä....

Ai niin ja onnea meille näin 30-vuotis kihlajaispäivänä <3

Kommentoi kirjoitusta.

AAMOS 10v

Sunnuntai 6.8.2017 - Hanna

Tämä päivä koitti....Aamokseni täytti kokonaiset 10 vuotta. Onnea rakas sydänkäpyseni <3

Keväällä itkettiin monet itkut ja alettiin jättää jäähyväisiä. Vaikka kuinka yritin nauttia yhteisistä päivistä sydäntä ja kurkkua puristi suru yhteisen ajan loppumisen lähestymisestä... Huhtikuun puolivälissä Aamokselta löydettiin virtsarakkokasvain, elinaikaa eläinlääkäri sanoi sillä olevan kahdesta viikosta eteenpäin. Olimme tilanteessa, jossa asioita laitettiin tärkrysjärjestykseen. Aamos on saanut tehdä asioita, joista se nauttii; jäljestää, uida, yhteistä laatuaikaa monessa muodossa ja syödä maksalaatikkoa :)

Aamos elää iloisena ja reippaana elämänsä jatkoaikaa.Olemme onnellisia jokaisesta yhteisestä päivästä. Jopa minä jo pystyn nauttimaan yhteisistä hetkistä surematta tulevaisuutta, jolloin meillä on enää muistot ihanaisestamme.

Tänään on syytä juhlia täysiä vuosia ja sen Aamos todella on tehnyt nauttien mejäkoepaikan tunnelmasta ja saaden paljon, paljon huomioa ja erityisherkkuja.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aamos

Pentutouhuja

Sunnuntai 30.7.2017 - Hanna

Takana muutamat pentutreffit Iivarin 2.pentujen kanssa. Ihania ja lupaavia pentuja, mukavia ja aktiivisia omistajia. Ollaan kyllä ihan hurjan onnellisia tästä kaikesta. Edessä tulee olemaan näiden pentusten kanssa treenaamisia näyttelytouhuja varten, mejätreenejä ja taippareihinkin autetaan taipumaan. Onpas kaikenlaista mitä odottaa. Ja todella innolla odotankin :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, pennut

Talkoilua mejähengessä

Lauantai 15.7.2017 - Hanna

Kahdet iltamejäkokeet talkoiltu labbis mejätoimikunnan kanssa. Rankkaa ja antoisaa puuhaa... Saatu samalla nauttia maalaismaisemista ja ihanista Tammelan metsistä.

Ensi vuonna järjestetään hyvät SM mejäkokeet Tammelassa 23.9.2018. Ennen sitä talkoillaan rutkasti lisää.....

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mejä

Pentusista iloitsemista

Maanantai 27.3.2017 - Hanna

On se erikoista, miten iloinen sitä voi olla tästä pentueesta.24032017ilta_P1010004.JPG

On ollut pelkoa ja surua edellisten pentujen kohdalla, mutta elämä menee eteenpäin ja on uskottava tulevaisuuteen...... 

Nyt aion nauttia täysyn siemauksin! Olen niin kiitollinen Piia kasvattajalle, joka on ottanut meidät mukaan pentueen suunnittelu- ja odotusaikaan. Saadaan kuulemma autella pentujen hoitamisessakin, ihanaa :) Uroksen omistajalle tämä on harvinaista herkkua, kun pääsee näin läheltä seuraamaan koko tapahtumaa.

Tulevaisuus näyttää mitä näistäkin pienistä kehittyy ja kasvaa. Innokkaana odotan jo yhteisiä tapaamisia, treenejä ja toivottavasti kisailemisiakin. Ja erityisesti toivon näille ihania, välittäviä koteja! Tiedän niitä jo hienosti löytyneenkin...:)

26032017aamu_P1010009.JPG

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, pentue

Vauvauutisia

Sunnuntai 5.3.2017 klo 15:40 - Hanna

Tulihan niitä ihania vauvauutisia kevääksi :) Iivarista on tulossa uudestaan iskä!

Innokkaina odotellaan pentujen syntymää.

Kasvattaja Piia on pitänyt meitä ihanasti mukana jo odotusvaiheessa ultrakuvia ja -videoita myöden. Tuntuu niin etuoikeutetulta saada olla tässä mukana.

Alla kuvassa rakkausläpy Iivarilta Mallulle:

Iivarn_rakkauslapy.jpg

kuva Ville Kankare

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iivari, pentue

Kevättä odotellessa

Tiistai 7.2.2017 - Hanna

Talvi on kyllä ollut tänä vuonna outo. Ilmat vaihdelleet laidasta laitaan, enimmäkseen lauhaa ja märkää....Eevertin tassut ovat olleet siitä huolimatta ihan ok kunnossa. Siedätyshoitokin on loppusuoralla ja toivotaan kovasti, että siitä apua olisi. Kunnon talvestakin on hieman päästy nauttimaan, kunviikonloppuna vierailtiin Tammelan metsissä jakoiray saivat koirakavereidensa kanssa kirmata vapaasti kunnon lumessa :)

Tänään talvi näyttää kauneinta puoltaan. Aurinkoa ja kirpsakkaa pakkasta talvikelinä ei kyllä voita mikään, varsinkin, kun voi aamulenkin jälkeen vetää villasukat jalkaan, käteen kuppi kuumaa teetä ja sohvalta käsin ihailee kaunista maisemaa- sielu lepää!

Kevättä kohti mennään ja kovasti jo kalenterissa merkintöjä koiratouhuillekkin on tullut. Tiedossa on mejäkokeita ja ehkä muutama näyttelykin. Labbiskerhon mejätoimikunnan tiimoitaon tiedossa talkoilua mm. valmiinjäljen kokeissa ja mejäkurssilla. Ja suunnitelmissa siintää mejän SM-kisan järjestäminen vuonna 2018. Joten puuhaa riittää.

Innostuttiin ilmottautumaan koetoimitsijakursseillekkin.........

Ja sokerina pohjalla on toivottavasti tiedossa vauvauutisia <3

Kommentoi kirjoitusta.

Syksy saapui

Tiistai 25.10.2016 - Hanna

Eilen lähtivät Rovaniemeläiset kotiinsa reilun kahden viikon etelässä olon jälkeen. Ikävä on kova jo nyt meillä kaikilla. Koirilla on taas iso totuttelu normaaliin arkeen ja siihen, että meitä on talossa nyt vaan kolme ihmistä.

Syksyinen keli saavutti tänään etelän ja räntää satoi aamulenkillä taivaan täydeltä. Voi miten tuo keli tuntuu kalsealta ja kylmältä. Hyvä syy päivitellä näitä sivuja ja kirjoitella blogia kodin lämmössä :)

Kesän koiramaisia muistoja makusteltu tämä päivä....

IMG_20160911_1426102.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »